Frane Lučić stigao u Državno odvjetništvo: ‘Očekujemo pozitivno rješenje’

Frane Lučić, jedini preživjeli vatrogasac kornatske tragedije, stigao je s odvjetnicima u Državno odvjetništvo (DORH), a kratko su kazali kako očekuju pozitivno rješenje, javlja RTL.

Nakon uložene žalbe na presudu po kojoj bi Frane Lučić sa zateznim kamatama trebao dobiti oko 5 milijuna kuna, iz Vlade su potvrdili da su spremni financijski pokriti namirivanje odštete.

Podsjetimo, DORH će slijedom dogovora u Vladi pokušati postići pravičnu nagodbu s Franom Lučićem. DORH bi trebao obaviti razgovore se svim dionicima i napraviti model nagodbe koji će biti upućen Vladi na davanje suglasnosti.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić rekao je kako je Vlada pokazala spremnost da financijski pokrije namirivanje odštete u slučaju da se postigne nagodba između nadležnog državnog odvjetništva i Lučićeva odvjetničkog tima. Koliko će državno odvjetništvo ponuditi u nagodbi Frani Lučiću tek ćemo vidjeti.

Foto: Arhiva

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.