FRANKO VIDOVIĆ: Prosvjed u Savskoj je otužna parada taština, sve konce vuče Karamarko

Saborski zastupnik Franko Vidović osvrnuo se jučer na prosvjede ‘šatoraša’ u Zagrebu i njihov dolazak pred stan premijera Zorana Milanovića. Vidovićevu reakciju na njegovom facebook profilu prenosimo u cijelosti:

Odlazak ispred stana premijera Milanovića i uzvikivanje pozdrava za dom spremni jeste prijetnja usmjerena na premijerovu obitelj koju nitko pametan ne moze podržati. Što možemo očekivati svi mi ostali koji ne podržavamo taj način prosvjeda i politicke zahtjeve za smjenom ministra i ustavnim zakonom kad je dio braniteljske populacije koji sudjeluje u prosvjedu prostor za razgovor suzio na minimum i jos dodatno zaoštrava situaciju. I to se ne događa slučajno!
Premijer je gospodina Glogoškog primio na samom početku prosvjeda. Na zahtjev gospodina Glogoškog je taj sastanak držan u tajnosti i premijer je to poštivao. Istovremeno je gospodin Glogoški prozivao premijera, kao uostalom i u jučerasnjim izjavama, da premijer Milanović ne zeli razgovarati o problemu branitelja. Nemam druge riječi nego da gospodin Glogoški konstantno izvrće činjenice i služi se neistinama. Kao što izvrće činjenice kad tvrdi da predstavlja sve branitelje. Jer da predstavlja sve branitelje i da im je doista stalo do prava branitelja onda bi radni nacrt zakona bio puno kvalitetnije složen. Na žalost, nakon što sam pročitao taj radni nacrt jedino što za njega mogu reći je da je nerealan, da ne uvažava prave probleme branitelja i praktički je pismo Djedu Mrazu.
Cijeli prosvjed u Savskoj 66 se pretvorio u otuznu paradu taština u kojoj Karamarko i Milijan Brkić povlače konce i dirigiraju ponašanje prosvjednika. Glogoški i Klemm su samo istureni pijuni koji obavljaju svoj dio posla u skladu sa širim planom. Ali u skladu s razmišljanjem glavnih vođa tog prosvjeda, a pri tom mislim na Karamarka i Brkića, pretvorio se u opasnu otužnu paradu koja ugrožava prava drugih građana naše Domovine i prijeti podjelom hrvatskog društva. Vojna organizacija je uvijek u povijesti bila prijetnja civilnom društvu. A vojnici smo prestali biti jos tamo davne 1995. I vjerujem da većina građana Hrvatske ne želi živjeti u poluvojnom sustavu, gdje će uvijek postojati neka udruga koja je iznad svih zakona i Ustava.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.