GRAD DAO OBEĆANJE: Žene, ako se udate u idućih godinu dana, čeka vas radno mjesto!

Grad Jagodina, inače poznat po brojnim mjerama poduzetim kako bi se povećao natalitet, od sada svim svojim građankama obećava radno mjesto ako se udaju u idućih godinu dana.

Predsjednik Skupštine Grada Jagodine Dragan Marković ovih je dana objavio neobičan poziv. Uputio ga je ženama iz kojima je obećao da će im iznaći radno mjesto samo ako se udaju i to ove godine, piše B92. Svoju je odluku Marković obrazložio borbom protiv “bijele kuge” te smatra kako će njom stimulirati mlade osobe da se odluče na djecu.

“To je još jedna stimulacija i doprinos lokalne samouprave u borbi protiv bijele kuge. To ćemo sigurno realizirati, mi to možemo, pokazali smo to bezbroj puta do sada”, dodao je Marković i istaknuo da zapošljavanja neće biti, “osim na upražnjena mjesta po sili zakona, u državnim i javnim poduzećima čiji je osnivač grad, već u, u novoizgrađenim tvornicama i onima koje će biti izgrađene do kraja godine u Jagodini”.

Brojne mjere urodile plodom

Grad Jagodina natalitet inače godinama pokušava povećati i smanjenjem cijena dječjeg vrtića, te financijskom pomoći trudnicama i rodiljama za koje je ove godine u proračunu predviđeno 30 milijuna dinara. Pritom će svako novorođeno dijete nezaposlenih roditelja od Grada dobiti 200 eura u protudinarskoj vrijednosti.

“Zahvaljujući ovakvom, konkretnom načinu borbe protiv bijele kuge, Jagodina je na posljednjem popisu stanovništva imala 430 obitelji više, a od 2011.godine, svake godine imamo do dva odjeljenja učenika prvašića više”, rekao je Marković.

Izvor: Net.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.