Građani poručili političarima: ‘Mi smo za nove izbore!’ Doznajte koga vide kao glavnog krivca krize Vlade

Politički triler kojeg smo preživjeli – kako su ga doživjeli građani? Koga vide kao krivca? Rezultate ekskluzivne ankete donosi RTL.

Najviše ih prstom upire u HDZ, odnosno u premijera Andreja Plenkovića i jučer, iako labavo, ipak obranjenog ministra financija Zdravka Marića.

Tako misli više od 30 posto ispitanika. Gledano po biračkom tijelu, gotovo polovina SDP-ovaca krivca vide u HDZ-u, a manje od 7 posto u MOST-u.

 

RTL
RTL

Da je odgovornost dojučerašnjih partnera podjeljena misli 21 posto, a sličan je postotak onih kojima su MOST i Petrov krivci za krizu.

15 posto ispitanika šire priču i krive situaciju u Agrokoru i Ivica Todorića;  tako misli 20 posto MOST-ovih birača, ali trostruko više MOST-ovaca krivca nalaze u bivšim partnerima. Ima i onih kojima su svi oni zajedno odgovorni, dok nešto manje od 2 posto odgovornost prevaljuju na leđa SDP-a jer su tražili opoziv Marića i tako sve pokrenuli.

Koji je prijedlog građana za rasplet ove situacije?

Novi, prijevremeni izbori najčešći je odgovor.

RTL
RTL

Cijeli članak pročitajte na portalu RTL-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.