GUŽVE PREMA MORU: Kolone od ranog jutra!

Već od jutra na svim cestama iz unutrašnjosti u smjeru mora, kao i na graničnim prijelazima i u trajektnim pristaništima, vrlo je gust promet. Kolone vozila na nekim cestama povremeno i stoje, javlja HAK u subotu ujutro.

Zbog prometnih nesreća na autocesti A1 otežan je promet u smjeru mora. Vozi se usporeno, u koloni od tri kilometra prije ulaska u tunel Mala Kapela, u tunelu Grič (156. kilometar) kolona je duga 6 kilometara, te na 209. kilometru, neposredno prije izlaza Sveti Rok, u smjeru Splita, kolona u pokretu duga je oko 7 kilometara.

Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora, u koloni i uz povremene zastoje vozi se na:

– autocesti A1 između naplate Lučko i Donje Zdenčine, između čvorova Bosiljevo 1 i Bosiljevo 2 te kroz tunele u smjeru Dubrovnika,

zagrebačkoj obilaznici (A3), iz smjera Jankomira (6 km) i Buzina prema naplati Lučko (12 km), 

– na autocesti A4 Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena, kolona je oko 2 km,

Kako navodi HAK, pojačan je promet na zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici, autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, autocesti A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, autocesti A6 Rijeka-Zagreb, autocesti A7 Rijeka-Rupa, te duž obale na prilazima turističkim središtima.

Tijekom dana gust promet očekuje se duž Jadranske magistrale (osobito na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Split-Omiš-Makarska), na autocesti A7 GP Rupa-Diračje kod čvora Matulji u smjeru Opatije/Istre te na dionici prema otoku Krku, na Krčkom mostu, Istarskom ipsilonu te u većini trajektnih pristaništa.

izvor: 24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.