Hajduku smeta Ultra: Igrači su mi skoro zaplesali na treningu

Trener Hajduka Damir Burić kaže kako nema straha pred uzvrat pred Sillamae Kaleva.

– Onaj tko se boji, taj gubi. Straha nema. Mi ulazimo ofenzivno u utakmicu, želimo dobiti, samo imamo i problema. Bencun je van stroja, Mikanović je dobio udarac i mala je vjerojatnost da nastupi, Sušić i Milevski nisu još do kraja spremni… Sušić je blizu nastupa, a Milevski je nakon ozljede trenirao pa je pauzirao zbog viroze i nema kontinuitet. Volio bih da on bude u kontinuitetu treninga, da bi mogao momčadi dati nešto. Sad je daleko od toga.

Estoncima je problem vrućina, Hajduku  – vrućina i buka!

– Nije nam bilo ugodno trenirati jutros u 10.00 u Dugopolju po onoj vrućini. Razlika je što smo se mi aklimatizirali, jer smo tu par dana duže od njih, ali bit će to kako njima, tako i nama… Pitaju me jesmo li vježbali penale. Pa kako ćemo ih vježbati kad smo na otvorenom, kao na dlanu, svi sve vide. Da bi radio taktiku i penale, moraš imati zatvoreni trening. Situacija je takva, vidite što se događa na Poljudu oko Ultre, mi treniramo, a oko nas trešti muzika, skoro da su mi momci počeli plesati na terenu u ritmu muzike. Možda je to smiješno, ali nas očekuje najvažnija utakmica za klub. Zato smo i pobjegli u Dugopolje, da imamo barem malo mira, da možemo raditi.

Najveći problem u prvom susretu Burić je vidio u krivim dodavanjima i lošem tajmingu svoje momčadi.

– Zbog nepravovremenog pasa i lošeg dodavanja od nekih izglednih prilika nije bilo ništa. Na tome smo radili i nadam se da će se to sada bolje provesti i izgledati puno bolje. Protivnik je imao neke svoje adute, pogotovo dugim loptama, ali mi težimo našoj igri. Gore smo imali 60-ak minuta organizirane igre, sada to treba dizati prema 90 minuta. Moramo respektirati i činjenicu da imamo nevjerojatno mladu momčad, 21 godina im je u prosjeku, tu su oscilacije, pritisak, treba ih podržavati, stati uz njih, treba strpljenja.

Povratnik Kiš opet se ne uspijeva nametnuti.

– On je jedan od naših napadača, sve zavisi s kim i protiv koga igramo. On je jedna mogućnost, ali s obzirom na konkurenciju, ja mislim da je Frank trenutno ispred njega, a on će dobiti priliku u nekoj drugoj utakmici.

Iako nema pravo nastupa protiv Estonaca, Brazilac Jefferson je veliko ohrabrenje pred Dinamo.

– S njim smo dobili visinu, on ma stas koji može u sredini terena doprinositi u  duelu, skok igri, s njim smo dobili na širini i kvaliteti. Kako stvari stoje vjerojatno će biti u konkurenciji za Dinamo.

izvor:24 sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.