HAK: Gužve na cestama očekuju se već popodne!

Hrvatski autoklub objavio je danas prognozu cestovnog prometa uslijed predstojećeg Međunarodnog praznika rada 1. svibnja, koji će nekim vozačima će predstavljati produženi vikend budući da je praznik u petak.

Iako se očekuje lošije vrijeme i kiša, mnogi će ipak odlučiti napustiti svoje mjesto stanovanja i otputovati na neko drugo odredište bilo u planinama, bilo na moru.

Pojačan promet u HAK-u očekuju već u četvrtak, prijepodne u gradskim središtima, a poslijepodne na glavnim cestovnim pravcima. Osobito na A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru juga odnosno mora, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, te na državnim cestama D1 Lička magistrala i D8 Jadranska magistrala. Tijekom popodneva pojačan promet bit će i u trajektnim pristaništima i lukama (Valbiska, Brestova, Stinica, Prizna, Zadar i Split), u blizini turističkih središta na obali, osobito u Istri.

Gužva na grAničnim prijWlazima

Veći broj vozila očekuje se iz smjera susjedne nam Slovenije, pa će na graničnim prijelazima Macelj i Bregana biti pojačan promet, kao i na graničnim prijelazima u Istri (Kaštel i Plovanija) i Primorsko-goranskoj županiji (Rupa i Pasjak).

Tijekom 1. svibnja, gužve se, osim na glavnim cestovnim pravcima, te na cestama u blizini turističkih središta, očekuju i na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja – na izlasku, Metković, Gabela Polje i Mali Prolog – na ulasku).

Gužve i u nedjelju

U povratku pojačan promet bit će u nedjelju, u popodnevnim satima, na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru unutrašnjosti, te na A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bregana. Pojačan promet očekuje se i prema graničnom prijelazu Macelj, na autocesti A2 Zagreb-Macelj. Kratki zastoji bit će mogući na naplatnim postajama Zagreb-istok (A3), Trakošćan (A2) i Lučko (A1).

Zabrana za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t, bit će u četvrtak, 30. travnja od 15 do 23 sata, u petak 1. svibnja od 14 do 23 sata i u nedjelju, 3. svibnja od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama.

IZVOR: Danas.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.