HAKOM objavio važno upozorenje za sve korisnike mobilne telefonije

Ilustracija

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) upozorila je danas korisnike mobilne telefonije.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) upozorila je u četvrtak korisnike mobilne telefonije da s operaterima ne potpisuju ugovore za druge osobe, odnosno da ne ustupaju svoje SIM kartice, jer iz toga mogu proizaći neželjeni troškovi koje je poslije nemoguće spriječiti i kontrolirati.

Kako se navodi u priopćenju, jedan je operator izvijestio HAKOM da se na tržištu pojavila nova vrsta prijevare.

Naime, određen broj korisnika je tijekom ovog mjeseca sklopio pretplatnički ugovor kod operatora, a zatim su za određenu novčanu naknadu mobilni uređaj i SIM karticu predali osobama s prijevarnim namjerama.

Te su osobe aktivirale uslugu preusmjeravanja poziva na inozemne brojeve, kao i usluge konferencijskih poziva, čime se omogućuju paralelni međunarodni pozivi. Na taj način, pretplatnicima koji više nisu u posjedu uređaja i SIM kartice, stvaraju se ogromni troškovi, koji višestruko premašuju iznose ‘naknada’ koje su ti pretplatnici primili u zamjenu za sklopljeni ugovor.

Stoga HAKOM upozorava korisnike da ne nasjedaju na takve i slične pokušaje prijevare i ne ustupaju svoje SIM kartice drugim osobama, budući da iz toga mogu proisteći samo neželjeni troškovi, a koje je poslije nemoguće spriječiti i kontrolirati, zaključuju iz te agencije.

izvor:poslovni.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.