HDZ i Most danas nastavljaju pregovore. Je li dogovor blizu ili je moguć totalni preokret?

HDZ 10. listopada na Pantovčak želi ići s potrebnih najmanje 76 potpisa saborskih zastupnika kako bi Andrej Plenković dobio status mandatara.

HDZ i Most danas nastavljaju pregovore o sastavljanju većine i nove Vlade. Iako se činilo da će ovaj put pregovori teći puno lakše nego nakon prethodnih izbora, cijela priča se pomalo zakomplicirala.

Zato upravo danas u HDZ-u žele vidjeti hoće li se uspjeti dogovoriti s Mostom ili će novu saborsku većinu pokušati složiti s nekom drugom političkom opcijom. U tom smislu spominje se HNS iako iz te stranke već danima uporno ponavljaju kako od suradnje s HDZ-on neće biti ništa.

U HDZ-u ne očekuju da se u ponedjeljak dogovori baš sve, ali očekuju da će sastanak biti smjernica mogu li dva partnera do sredine tjedna dogovoriti paket suradnje za buduću Vladu jer HDZ 10. listopada na Pantovčak želi ići s potrebnih najmanje 76 potpisa saborskih zastupnika kako bi Andrej Plenković dobio status mandatara.

Hoće li doći do dogovora i sastavljanja Vlade koju će činiti HDZ i Most moglo bi biti jasnije već danas.

Izvor: RTL


Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.