HEROJI SIROMAŠNIH: ‘Vrgorske nindže’ otkrivaju identitet

‘Vrgorske nindže’, anonimna grupa koja je prošlog Božića postala poznata po noćnom ostavljanju poklona pred vratima najsiromašnijih obitelji u Vrgorcu, ove subote konačno će otkriti svoj identitet i ujedno prestati s djelovanjem

Posljednja akcija nepoznatih humanitaraca bit će revijalna nogometna utakmica protiv lokalnog malonogometnog kluba te tombola i koncert, čiji je cilj prikupiti pomoć za dječaka Tonija Kurana iz sela Kobiljača, oboljelog od limfoblastične leukemije. U Domu športova u Vrgorcu očekuje se najmanje nekoliko stotina posjetitelja, a cijena ulaznice je 19,99 kuna.

‘Naša ustrajnost na anonimnosti od početka našeg djelovanja unatoč zamolbama i pritiscima ostala je postojana i neuništiva poput korupcije u aktivnosti koju domicilni stanovnici ove zemlje nazivaju politikom. S gnušanjem smo odbijali otkriti naš identitet, ali za potrebe malog Tonija ćemo to učiniti. No anonimnost je bio naš glavni i jedini preduvjet djelovanja pa smo se svi složili da će s ovom akcijom Vrgorske nindže otići u povijest i ostat će samo lijepo sjećanje, no nadamo se i motivacija za sve dobre ljude diljem naše zemlje u kojima titra plamen želje za promjenom sustava i svijeta u kojem živimo’, objavila je ova neformalna organizacija, prenosi Tportal.hr.

Pozvali su sugrađane da kupe ulaznice za subotnji događaj i svjedoče njihovom otkrivanju identiteta i nogometnoj (ne)sposobnosti protiv malonogometnog prvoligaša HMNK Vrgorac – jer, kažu, i gori igrači imali su dobre oproštajne utakmice – a potom tomboli te koncertu na kojemu osim kulturnih društava i klapa nastupaju zaboravljeni asovi hrvatske estrade Johnny Gitara i Zorica Andrijašević Donna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.