Hoće li se nadoknaditi srpanjska rupa?: Turistički početak kolovoza obećava

Ilustracija

I DRUGI kolovoški vikend protječe u znaku velikih gužvi prema moru. Očekuje se da će ovog vikenda broj automobila na cestama doseći 200 tisuća. A može li kolovoz nadoknaditi srpanjski pad od 0,4 posto u dolascima turista te 2 posto u noćenjima, te tako spasiti turističku sezonu. Predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba smatra kako početak kolovoza obećava.

“Osmi mjesec je inače udarni mjesec s najvećim brojem noćenja i dolazaka, vrijeme nam ide u korist, ali naravno nije ono jedini faktor koji će tome doprinijeti. Hoće li to uspjeti nadoknaditi minuse iz srpnja ovisi o mnogo faktora, no činjenica je da su osmi i deveti mjesec prošle godine protekli s velikim brojem gostiju, a nadmašiti njih i eventualno smanjiti minuse će biti jedan dosta zahtjevan zadatak”, rekao je Žgomba.

“Iz kišovitog srpnja treba izvući pouku”

Smatra kako iz kišovitog srpnja ipak treba izvući pouku, turizam nam ne smije ovisiti samo o suncu i moru.

“Mislim da moramo i da možemo zajedno napraviti puno bolje i puno više u strategiji prodaje i u marketingu da bi na izazove sedmog mjeseca odgovorili puno kvalitetnije. Naime, ovo što nam se u srpnju događa je nešto što se ponavlja zadnjih pet godina i to više nije slučaj to je trend. Mislim da sada nismo na pravi način kao destinacija kao turizma odgovorili zahtjevima tržišta i gostiju koji nam dolaze u sedmome mjesecu”, zaključuje.

IZVOR: index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.