Horor u Rijeci: U stanu dvije godine čuvao mumificirani leš vlastite majke?

Tijekom obavljanja radova na čišćenju prizemnog stana u Ulici Tina Ujevića u Rijeci, na kućnom broju 27, u kojem je 22. rujna izbio požar, zatečeno je mumificirano tijelo, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Tijelo su pronašli djelatnici tvrtke ovlaštene za upravljanje zgradama. U policiji navode da provode kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti ovog događaja. Iako ne otkrivaju identitet pronađene mrtve osobe, prema neslužbenim informacijama, pretpostavlja se da se radi o 70-godišnjoj M.U., koja se već nekoliko godina smatra nestalom, a živjela je u opožarenom stanu na Srdočima.

No, kako također neslužbeno doznajemo, žena nije stradala u požaru u rujnu, već je preminula prije najmanje dvije godine, a njezino mumificirano tijelo u stanu je držao njezin sin, 42-godišnji F.U., koji je nakon požara napustio Hrvatsku i otišao u Njemačku, gdje je rođen.

Jedna od indicija koje policija navodno istražuje jest da je F.U. najvjerojatnije sam podmetnuo požar ili barem pripomogao njegovom širenju kako bi prikrio svoju “tajnu”, nakon čega je otišao iz države.

Policija daje vrlo šture informacije o slučaju, tako da zasad nema službenih informacija radi li se ovdje o kaznenom djelu.

Požar u stanu u Ulici Tina Ujevića izbio je 22. rujna oko 5.30 sati ujutro. Ugasili su ga vatrogasci JVP Rijeka, a osim veće materijalne štete, odnosno uništenja svih prostora u stanu, ozlijeđenih osoba tada nije bilo.

Susjedi na Srdočima šokirani su činjenicom da je jedan od stanara u njihovoj zgradi u stanu godinama držao mumificirano tijelo vlastite majke.

Prema njihovim pričama, F.U. je ‘osobenjak sklon porocima te skupljanju smeća u kući’.

Nakon vatrogasne intervencije ispričali su kako se iz spornog stana već godinama širio nesnosni smrad, javlja Jutarnji.hr

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.