Zlostavljanje dvogodišnjaka

Horor u Zagrebu! Dječak doveden u Klaićevu s teškim prijelomima i ožiljcima od čikova po tijelu

U Klinici za dječje bolesti u Zagrebu zaprimili su dječaka od nepune tri godine, sa sumnjom na fizičko zlostavljanje.

Naime, dječak je zaprimljen s višestrukim prijelomima i ožiljcima od gašenja čikova po cijelom tijelu. U bolnicu je stigao u pratnji susjede, a kako je kazala, dječaka je navodno čuvala jedna žena dok mu je mama radila sezonu, pišu Vijesti.hr

Dječak se trenutno nalazi na odjelu traumatologije. Kako nam je potvrdio ravnatelj Klaićeve, dječaku (2) je saniran spiralni prijelom desne nadlaktice, a uočeni su i stariji prijelomi te brojni ožiljci. Dodao je kako sumnja na zlostavljanje te da je čitav slučaj prijavljen policiji koja će započeti s istragom.

Iz policije je potvrđeno da su zaprimili prijavu o ovom slučaju te kako je istražni postupak u tijeku.

Navodno je, djevojka (19) jučer je ujutro pozvonila na vrata susjede, koja stanuje u istoj zgradi. Rekla je da je dječak u dobi od 2,5 godina, kojega čuva, prije nekoliko dana pao niz stepenice i da misli da se teško ozlijedio. Kazala je da ne može voditi dijete u bolnicu jer zbog nekih svojih strahova ne izlazi iz stana. Djevojka joj je predala i dječakove dokumente te se susjeda s njim zaputila u Klaićevu bolnicu. Navodno je djevojka molila susjedu da ne zove majku jer se plašila njezine reakcije, ispričao je jedan od pacijenata Klaićeve.

Nakon dijagnostičke obrade i pregleda, liječnici su ustanovili da dijete ima svježi prijelom desne nadlaktične kosti, stare prijelome obje podlaktice, brojna nagnječenja i hematome te po cijelom tijelu ožiljke za koje se sumnja da su nastali gašenjem opušaka na dječjoj koži.

Ravnatelj Klaićeve, prof. dr. Goran Roić, rekao  je da su iz bolnice odmah obavijestili policiju te da će se daljnjom obradom utvrđivati kako su točno nastale brojne ozljede i ožiljci na dječakovu tijelu. Dijete, koje je na bolničku hitnu zaprimljeno prestrašeno i slabije uhranjeno, kaže ravnatelj, do daljnjega će biti hospitalizirano. Neslužbeno doznajemo da dječak s djevojkom, koja je zatražila pomoć, živi posljednjih nekoliko mjeseci u podstanarskom stanu. Biološke roditelje nitko od drugih stanara ne poznaje niti su ikad vidjeli dječakovu majku ili oca.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.