Hrabra Osječanka Ena (19) se opet bori protiv teške bolesti

Tumorko opet raste. Ništa strašno, ali slijedi još jedna operacija koja nije baš hitna. A ja bih sutra to riješila, napisala je jučer na svojoj Facebook stranici hrabra Osječanka Ena Šarac (19).

Dodala je kako će se ipak strpjeti koliko bude mogla. Svojim je prijateljima poručila da se ništa ne brinu te kako će opet pobijediti zloćudnu bolest. Zamolila je sve koji poznaju njenog djeda i baku da im ništa ne govore kako se ne bi brinuli. Na kraju objave pohvalila se novim tenisicama koje je kupila i pozdravila sve potpisavši se sa “šašavica”.

Da joj se bolest vratila, potvrdila je jučer i njena majka. Za razliku od Ene, koja je oličenje hrabrosti i optimizma, Eninoj mami glas je ipak bio zabrinut.

– Što da vam kažem? Nesretna se bolest mojoj kćeri opet vratila. Jučer je bila na snimanju glave, a do kraja tjedna ima još bezbroj pretraga na koje mora ići – rekla jeBiserka Šarac.

Dovela je kćer u Zagreb, u kojem će obje ostati do petka. Tek kad napravi sve pretrage, liječnici će utvrditi kako će dalje postupiti i kako će liječiti Enu.

Osječanka je oboljela 2003. godine kao sedmogodišnja djevojčica. Dijagnosticiran joj je tumor na mozgu. Srce cijele nacije osvojila je još 2011. godine kad je odlučila prodati laptop da plati skupu operaciju mozga. Hrvatska se udružila, sakupila novac i pomogla djevojčici da plati liječenje. Nakon operacije je Ena završila u invalidskim kolicima, živci u nogama su joj od agresivne kemoterapije posve odumrli, a liječnici su rekli da nikad neće prohodati. Nakon 16 mjeseci ipak je stala na svoje noge i prohodala. Tad je osvojila nagradu Ponos Hrvatske. U Belgiji su joj 2012. godine izvadili 60 posto tumora, a godinu dana poslije toga laserskom operacijom odstranili su i ostatak. Liječnik joj je rekao da je 99,99 posto izliječena.

Bilo je to u ožujku 2013. godine. Nažalost, nakon 11 godina borbe s tumorom, dijabetesom, tri sepse, pet kirurških otvaranja glave, izgubljenog imuniteta, prikovanosti za invalidska kolica, bolest se opet vratila iako se činilo da je hrabra djevojka pobijedila sve.

izvor:24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.