Hrvatska na nogama – svi žele pomoći Milanu i njegovu ocu!

Samohrani otac Matija Basarac i njegov 15-godišnji sin Milan ujedinili su Hrvatsku!

Nakon što su pred kamerama Provjerenog pokazali svoju 80 godina staru, trošnu kuću bez vode i struje, i ispričali svoju životnu priču, reakcije ne prestaju stizati. Samo na Facebook stranici emisije Provjereno na objave o ovoj obitelji reagiralo je više od 40.000 gledatelja, a tek nekoliko sati nakon emitiranja priloga na email adresu redakcije stiglo je više od 500 poruka, dok telefoni reportera ne prestaju zvoniti!

Svi žele pomoći Matiji i Milanu – od nezaposlenih osoba, tinejdžera, čitavih obitelji, svećenika pa sve do predsjednika uprava raznih tvrtki.

Gledatelji zovu i pišu iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz New Yorka, Belgije, Švicarske, Njemačke…  

60-godišnji Matija sa svojim sinom, osmašem Milanom, živi u selu Komarevo kod Siska. Majka ih je napustila prije 6 godina, a Matija je preuzeo ulogu i oca i majke. Nezaposlen je pa žive od 1400 kuna socijalne pomoći. Rijetko kada s tim novcem izdrže do kraja mjeseca, ali Milan kaže kako se njegov otac uvijek snađe.

„Tata radi, pomogne svakom u susjedstvu. Radi kod nekih svojih prijatelja nekad kad uzmogne, al’ baš rijetko ga zovu. Prije je znao raditi po cijeli dan za 150 kuna”, otkrio je Milan. Jedina situacija kad oca ne sluša je kad mu zapravo želi pomoći.

„Ne da mi da radim s njim u šumi, da dižem teške stvari. Pa se moram svađati s njim i onda moram pobjeći da mogu dignuti to i donijeti kući“, priča Milan koji, kaže otac, situaciju ni kao dijete ni kao tinejdžer nikad nije otežavao.

„On nije prezahtjevan, skroman je. Vidi kakva je situacija, ne traži on mene puno. Ja mu prišparam neki dinar, dam mu za školu, za sendvič i za sokić. Kod kuće mu napravim da jede i toplo mu bude“, rekao je Matija.

otac -provjereno

Postoji jedna želja koju je Matija odlučio svoj sinu ispuniti – poslat će ga na maturalno putovanje. Za njega treba platiti 1650 kuna, pa svaki mjesec odvaja 250-300 kuna, iako ni sam ne zna kako uspijeva. Milan, pak, za svog oca ima dvije želje – hladnjak i mašinu za odjeću, kako ne bi morao sve prati na ruke.

Nakon priče u Provjerenom gledatelji nisu ostali sjediti prekriženih ruku, pa će, čini se, život ovog hrabrog samohranog oca i njegova sina od sada biti znatno drugačiji – promijenit će im ga veliko srce ujedinjene Hrvatske!

Sretni nastavak priče reporterka Provjerenog Maja Medaković priprema za večerašnji Dnevnik Nove TV.

Možete pomoći!

Za novčane donacije: Ime – Milan Basarac, Adresa – Komarevo, IBAN – HR82 2390001 3220906869

Za uplate iz inozemstva – SWIFT Hrvatske poštanske banke: HPBZHR2X

IZVOR: Večernji.hr/Nova Tv

FOTO: Nova TV

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.