Hrvatska pošta od sada vam naplaćuje i ako pošiljku preuzimate u poslovnici

AKO naručujete robu i pošiljke preko interneta i naiđete na prodavača koji će vam paket iz bilo kojeg dijela svijeta poslati na svoj trošak, tu ćete uslugu u Hrvatskoj ipak morati platiti. Naime, od početka ovog tjedna Hrvatska pošta naplaćuje iznos od 4,5 kuna čak i kada osobno dođete podići paket u poslovnicu, piše index.hr

“Zbog sve većeg broja kupnji u inozemnim internetskim trgovinama bilježimo rast prometa malih paketa te želimo upoznati korisnike s načinima naplate uručenja malog paketa.

U međunarodnom poštanskom prometu, u okviru dostave pismovnih pošiljki do dva kilograma težine postoji i usluga koja se zove  „small package“, odnosno „mali paket“. Za „male pakete“ je poštarina u polazištu niža od ostalih pismovnih pošiljaka i stoga se trgovci/pošiljatelji češće odlučuju za tu vrstu pošiljaka. Hrvatska pošta pak nema utjecaja koju će vrstu pošiljke trgovac/pošiljatelj odabrati.

Ukoliko je pošiljatelj iz inozemstva, bez obzira šalje li robu iz zemalja EU ili ostalih zemalja u svijetu, odabrao vrstu pismovne pošiljke „small package“, a što je vidljivo s oznake na adresnoj strani pošiljke Hrvatska pošta prilikom uručenja takve pošiljke od primatelja naplaćuje 4,50 kune.

Sukladno važećem cjeniku isti iznos od 4,50 kune za uslugu uručenja Hrvatska pošta naplaćuje bilo pri uručenju na adresi primatelja ili prilikom uručenja „malog paketa“ u poštanskom uredu. Na ovaj se način izjednačila naplata uručenja malih paketa kako onih uručenih na adresi primatelja tako i onih koji se uručuju u poštanskim uredima uz predočenje obavijesti o prispijeću”, objasnili su iz Hrvatske pošte.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.