Hrvatski autoklub objavio upozorenja zbog nadolazeće promjene vremena

Ilustracija/Arhiva

Pred nama je još jedan povratnički vikend tijekom kojeg bi, osobito u nedjelju zbog vremenskih neprilika moglo biti poteškoća na našim prometnicama. Mnogi će prema svojim domovima putovati upravo tijekom ovog i sljedećeg vikenda, piše na stranicama HAK-a.

U petak se očekuje pojačanog prometa, u smjeru unutrašnjosti te u smjeru zapada s povremenim zastojima bit će tijekom cijelog dana s čekanjima na graničnim prijelazima, osobito na GP Bajakovo sa Srbijom.

Tijekom subote najveće gužve bit će u smjeru unutrašnjosti, te iz smjera istoka prema zapadnoeuropskim odredištima. Najgušći promet očekuje se od 7 do 16 sati, a čekanja na granicama očekujemo također i tijekom večernjih i noćnih sati.

U nedjelju nas očekuje, prema prognostičarima DHMZ-a, nagla promjena vremena i jaka bura u podvelebitskom području što će zasigurno dodatno donijeti probleme u ionako otežan promet tijekom cijelog dana. Gužvi će biti u smjeru unutrašnjosti tijekom cijelog dana, a osobito poslijepodnevnih sati, zbog povratka domaćih turista sa svojih ljetnih odredišta.

Dužih čekanja tijekom vikenda bit će na naplati Lučko na izlasku s autoceste A1/A6 prema Zagrebu, na naplati Trakošćan na izlasku s autoceste A2 Zagreb-Macelj prema GP Macelj, na A7 GP Rupa-čvor Diračje prema GP Rupa i Pasjak, Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, na otoku Krku u smjeru Krčkog mosta, u blizini turističkih središta na obali te na Jadranskoj magistrali i na većini graničnih prijelaza – na ulasku, te na GP Macelj, Bregana, Kaštel i Plovanija i Rupa i Pasjak – na izlasku iz zemlje.

Moguća su višesatna čekanja na graničnom prijelazu Bajakovo sa Srbijom zbog čega predlažemo korištenje obližnjih graničnih prijelaza Tovarnik i Ilok.

Zbog što bolje protočnosti, djelatnici autocesta i policijski službenici regulirat će promet na naplatnoj postaji Demerje. Ondje će se, tijekom vršnih opterećenja, cestarina moći platiti i gotovinom, dok se ostalim danima smije plaćati samo kreditnim i debitnim karticama, odnosno ENC uređajima.

Čekanja će biti i u trajektnim pristaništima i lukama. Trajekti i katamarani će ploviti prema ljetnom plovidbenom redu, a po potrebi će se uvoditi dodatne linije.

Za vikend je na snazi uobičajena ljetna zabrana za teretna vozila u subotu, 25. kolovoza od 4 do 14 sati te u nedjelju, 26. kolovoza od 12 do 23 sata.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.