Hrvatski časnički zbor pokreće kaznenu prijavu zbog isprike žrtvama Oluje

Hrvatski časnički zbor Grada Splita pokreće kaznenu prijavu protiv pokretača inicijative potpisivanja isprike žrtvama Oluje zbog niza kaznenih djela, među kojima je širenje lažnih i uznemirujućih vijesti.

– Hrvatski branitelji i domoljubi, Hrvatice i Hrvati, kao i svi građani RH s pravom su zgroženi najnovijom opačinom Inicijative mladih Hrvatske, tzv. udruge za ljudska prava, koja peticijom poziva hrvatske građane da potpišu ispriku žrtvama Oluje, aludirajući kako bi se morali „izviniti proteranima i porodicama ubijenih“. Ovim najobičnijim jugonacionalističkim pamfletom ta skupina širi i podmeće laži o navodnim zločinima i protjerivanjima u Oluji – piše u priopćenju Hrvatskog časničkog zbora koje potpisuje predsjednik Zoran Buzdovačić.

– Time, ne samo što omalovažavaju hrvatske branitelje i osporavaju dignitet Domovinskog rata i utvrđenu istinu na međunarodnim sudovima već se naposljetku rugaju zdravoj pameti hrvatskog naroda i hrvatskih građana – ističe Buzdovačić i dodaje kako je strašno i zamisliti da se netko u Hrvatskoj, unatoč presudama međunarodnog suda na kojem su utvrđene činjenice, danas usuđuje provoditi kampanju koja vrijeđa i uznemiruje hrvatski narod, posebno branitelje i njihove obitelji, supruge, majke, djecu. Napominje koliko to šteti ugledu Republike Hrvatske i pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci koja je časno oslobodila okupirani teritorij uz najmanje kolateralnih žrtava u svim poznatim ratnim operacijama.

S obzirom na to da državne institucije nisu reagirale, Hrvatski časnički zbor podnio je kaznenu prijavu protiv Inicijative mladih Hrvatske, poznate po tome što je tražena zabrana Thompsonove pjesme “Lijepa li si”.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.