HRVATSKI PLEMIĆI SE BUNE: Nismo pozvani na susret s princom Charlesom!

Hrvatski plemićki zbor nezadovoljan je što nije uključen u protokol posjeta princa Charlesa Hrvatskoj. Čak je i Goran Borelli, kancelar plemićkog zbora, uputio pismo predsjednici u kojem prosvjeduju jer ih se zaobišlo.

Predsjednik Hrvatskog plemićkog zbora Marko pl. Mladineo kazao je za tportal da već dulje vrijeme nastoje postići dogovor da ih se uvrsti u protokol.

‘Svojedobno smo to bili zatražili još u doba Ive Josipovića, da kao predsjednik Republike uvrsti Plemićki zbor u protokol koji dočekuje visoke članove stranih plemićkih obitelji’, kazao je Mladineo.

Josipović je nešto obećao, ali ništa se nije realiziralo. ‘S predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović nismo ni imali direktan kontakt tako da smo de facto odustali od toga ovoga puta, pa ćemo raditi na tome ubuduće’, rekao je.

Mladineo smatra da bi bio red da budu uključeni u doček stranih monarha. Napomenuo je da se ne žele nametati, ali žele dati do znanja da u Hrvatskoj postoje potomci plemića koji su branili Europu od Otomanskog carstva.

‘To Europljani cijene’, poručio je i dodao da je Zbor priznat od europskog udruženja. Njihov je cilj oživjeti slavne trenutke naše prošlosti koji su bili potisnuti tijekom 50 godina komunizma. ‘Hrvatska povijest seže mnogo dalje od ustaša i partizana’, naglasio je Mladineo.

Izvor: Tporlal.hr

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.