HTZ nudi novac za projekte na turistički nerazvijenim područjima

Hrvatska turistička zajednica objavila je natječaj za potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima u 2018. godini. Na taj poziv mogu se javiti vlasnici OPG-ova, pravne osobe i obrtnici koji se bave ugostiteljskom djelatnošću ili djelatnošću pružanja usluga u turizmu.

Riječ je o dodjeli bespovratnih sredstava za poduzetničke i javne projekte na turistički nerazvijenim područjima. Potpora će se odobravati za programe razvoja i unapređenja ključnih proizvoda u razdoblju pred i posezone kao što su wellness i zdravlje, kulturni turizam, cikloturizam, pustolovni i sportski turizam, poslovni turizam i gastro i eno turizam te kao i za razvoj, obnovu i podizanje kvalitete smještajne ponude poput izgradnje, obnove i opremanja kampova, kamp naselja, kampirališta i kamp odmorišta te uređenja i stavljanja u turističku funkciju javnih sadržaja i turističke infrastrukture i uređenja ili izgradnje dodatnih sadržaja uz smještajne objekte.

Najniži iznos potpore je 50 tisuća kuna, a najviši 200 tisuća kuna. Rok za podnošenje kandidatura je 31. siječnja 2018.godine.

Po pojedinom projektu sufinancirat će se samo stvarno realizirani i plaćeni troškovi u 2018. i to najviše do 50 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe projekta.

Dodatne informacije potražite na stranicama Hrvatske turističke zajednice, a možete ih dobiti i pisanim putem, na potpore@htz.hr najkasnije tri dana prije roka za dostavu kandidatura. Cijeli natječaj s uvjetima pogledajte ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.