Do 15. lipnja maksimalno 200 ljudi

HZJZ objavio preporuke za rad noćnih klubova. Zaboravite na plesni podij…

Ilustracija/Pixabay.com

Hrvatski zavod za javno objavio je preporuke za rad noćnih klubova među kojima, između ostalog, piše i kako plesni podiji ne smiju postojati, već na njih treba postaviti stolove s razmakom od 1,5 metara.

HZJZ u preporukama navodi da je potrebno pojačati osobnu higijenu i izbjegavati nečistim rukama dodirivati lice, a na ulazu u prostor posjetiteljima treba biti osigurano dezinfekcijsko sredstvo.

Za cijelo vrijeme boravka u prostorima preporučeno je održavanje fizičke udaljenosti od 1,5 metara, a razmak od 2 metra preporučen je sviračima puhačkih instrumenata.

Stolovi u unutrašnjosti moraju biti udaljeni 1,5 metara, ali HZJZ preporuča, ukoliko postoji mogućnost, organiziranje rada na otvorenom.

Do 15. lipnja u zatvorenim prostorima može biti maksimalno 200 ljudi, a od 1. srpnja maksimalno 350 ljudi. Kada su u pitanju otvoreni prostori, do 15. lipnja dozvoljeno je okupljanje najviše 500 ljudi, a od 1. srpnja do tisuću.

Detaljne upute pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.