I dalje besplatno dopunsko za 870.000 osiguranika

Iz HZZO-a ističu da pravo na besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje zadržavaju svi koji su ga i dosad koristili. Ostalim osiguranicima koji su eventualno unaprijed platili premiju obračunat će se preplaćeni dio te će dobiti obavijest koliko ona iznosi. Njima će se za toliko umanjiti buduća obveza plaćanja ili će im se vratiti novac, prema želji osiguranika. Oni pak koji su ugovorili trajni nalog u bankama ili na obračunu plaće trebaju sami dati nalog da im se izvrši korekcija mjesečnog obroka, a od kada će to biti, dobit će obavijest putem medija i banaka u kojima su ugovorili trajni nalog.

Iz HZZO-a kažu da su, ponukani nekim napisima, dezinformacijama i krivim tumačenjima u medijima, imali potrebu dodatno objasniti svojim osiguranicima neke pojedinosti oko novosti u vezi s njihovim dopunskim zdravstvenim osiguranjem.
Novom cijenom police dopunskog zdravstvenog osiguranja ostvaruju se jednaka prava kao i s dosadašnjom odnosno: dopunsko zdravstveno osiguranje potpuno pokriva sudjelovanje (tzv. participacije) u troškovima zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja, koje inače osiguranik mora sam doplatiti prilikom korištenja primarne zdravstvene zaštite, bolničkog i ambulantnog liječenja, specijalističkih pregleda, dijagnostike i laboratorijskih usluga i dr.

Nove cijene police bit će u primjeni nakon objave u Narodnim novinama i svih završenih tehničkih priprema, a HZZO očekuje da će uspjeti to osigurati do 1. listopada.

Izvor: HRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.