I OTAC I MAJKA: Ostao sam sa šestero djece nakon smrti supruge

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

TUŽNA priča dolazi iz Žminja, gradića u centru Istre u kojem je 34-godišnji Ivan Marinić ostao sam sa šestero djece nakon što mu je 28-godišnja supruga Željka iznenada preminula od infarkta.

Najstarija mu je kćer Marija koja ima 9 godina, a najmlađi je Matej, koji ima samo tri mjeseca. Željka, koja je dobila ime po mami, ima godinu i pol, Kristina ima četiri, Ivan pet, a Katarina osam.
U vrijeme dok smo ga nazvali Ivan se igrao na dvorištu ispred kuće s Kristinom i Ivanom, dvoje najstarije djece je u školi, dok su beba i najmlađa kćer kod punice.

“Preuređujem stan kako bi sve bilo tip top za moju djecu pa su najmlađi na par dana otišli kod punice, a dvoje najstarijih su u školi. Ja sam ih poslao u školu odmah treći dan nakon što mi je supruga iznenada preminula. Nisam htio da budu tužne, želio sam da su okružene s djecom, sa svojim prijateljima, a ja radim sve što mogu da mi djeca ne budu tužna, želim ih poštedjeti tuge”, počeo nam je svoju priču Ivan Marinić.

“Supruga je uvijek bila zdrava, nikad problema s tlakom”

Život mu se doslovno promijenio preko noći kad ga je te kobne nedjelje 10. siječnja nazvala najstarija kćer Marija i to samo pola sata nakon što je krenuo na posao.

“Nazvala me i rekla da je mama pala i da se ne miče. Prvo joj nisam povjerovao, no kad sam došao doma već je stigla i Hitna i mojoj Željki nije bilo spasa. Umrla je na licu mjesta od infarkta, a liječnici nisu ustanovili da je imala ikakve urođene mane. Do tad je bila zdrava kao dren. Zadnja trudnoća je isto bila uredna, redovito je odlazila na preglede. Nikad nije imala ni visok ni nizak tlak, sve je bilo u najboljem redu. Da mi je netko rekao da će se ovo dogoditi nikad mu ne bi povjerovao”, rekao je Ivan u razgovoru za Index.

Kaže kako se snalazi s djecom, a u pomoć će mu malo priskočiti i sestra. No i samom mu kaže, dobro ide. Po noći nekoliko puta ustaje da Mateju napravi bočicu, nahrani ga i presvuče, a potom ustaje u šest kako bi za svu ostalu djecu pripremio doručak.

“Borim se kako znam”

“Sad im moram biti i mama i tata. Borim se kako znam. Djeca su mi usprkos svemu vesela, mi se svaki dan igramo, nastojim ih uvijek zabaviti, zašto bi ona bila tužna. Lijepo jedu, dobra su, čista su, oprana, to mi je jako važno. Znam i kuhati i prati, a i uvijek sam pomagao ženi oko djece tako da se snalazim, mi smo ekipa i uvijek smo bili i bit ćemo. Oni me uvijek slušaju tako da s njima nemam problema. Jedino što smo sad u teškoj financijskoj situaciji jer sam na porodiljnom pa ne mogu raditi”, kazao je Ivan.

Prije ove strašne tragedije koja je pogodila njegovu obitelj, Ivan je radio kao dostavljač brze pošte te uz to još niz honorarnih poslova.

Kaže kako ga zasad čeka taj posao kad se vrati s porodiljnog, a nada se i kako će što prije moći početi sam raditi kako bi skrbio za obitelj, no do tad mu je potrebna pomoć, prije svega financijska.

Zbog toga je radio Rovinj fm na čelu s direktorom Igorom Frankovićem pokrenuo humanitarnu akciju za obitelj Marinić. Franković je u razgovoru za Index kazao kako je za ovu tragediju čuo od prijateljice i odmah se uključio u pomoć obitelji i neprestano je u kontaktu s Ivanom Marinićem.

U subotu humanitarna čajanka u Rovinju

Stoga kaže, Rovinj fm organizira u subotu 6. veljače humanitarnu čajanku koja će se održati od 20 sati u Multimedijalnom centru u Rovinju, a publika može uživati u sjajnom glazbenom opusu Dr. Doca i live izdanju Muzičkog vremeplova te u duo TNT i Tea Tianija.
Pozvao je sve koji mogu, da dođu na čajanku i ostave dobrovoljan prilog koliko tko može za pomoć obitelji Marinić.

“S obzirom da smo svi zajedno prikupili već puno robice, odnosno čak 9 kartona robe i hrane, ona im u ovom trenutku više nije potrebna. Stigle su već i donacije hrane, no paket s nekvarljivom hranom i higijenskim potrepštinama će im jako dobro doći”, rekao nam je Igor Franković.

Tata Ivan je pak na upit kako im je najbolje pomoći rekao da im je trenutno najpotrebnija financijska pomoć za vrijeme dok je na porodiljnom, no budući da je njegov račun blokiran pomoć mu se može poslati putem pošte na njegovo ime Ivan Marinić, Matka Laginje 19, 52341 Žminj.

Jednako tako dobro će im doći i pelene, s tim da je kaže važno reći da njegov tromjesečni Matej ima devet kilograma.

“Jako je napredan i velik dječačić pa mu trebaju veće pelene, a i ostale higijenske potrepštine će nam dobro doći”, rekao je Ivan i na kraju zahvalio svima koji su mu već pomogli, a i onima koji to namjeravaju.

izvor:index.hr

FOTO: rovinj fm


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.