Incident na Špancirfestu: Prodavač peciva napao porezne inspektore, policija ga privela

PRAVA drama zbivala se jučer u večernjim satima na Trgu bana Jelačića u Varaždinu. Oko 21:45 sati u varaždinsku policiju došla su dva porezna inspektora kako bi prijavili da ih je 15-ak minuta ranije na trgu verbalno i fizički napao nepoznati muškarac, priopćeno je iz varaždinske policije.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7ROtQzx-lv0[/youtube]

Napad se, kazali su poreznici varaždinskim policajcima, dogodio kod štanda za prodaju peciva. Na mjesto događaja poslana su dva policajca, koje je na trgu oko 21:50 dočekao 46-godišnji vlasnik štanda. Pitao je policajce traže li njega, a kada su ga zatražili osobnu iskaznicu, 46-godišnjak je počeo vikati na policajce i vrijeđati ih raznim pogrdnim riječima.

Iako im je isprva odbijao pokazati osobnu iskaznicu, policajci su ga uspjeli smiriti, te ga uvjerili da dođe s njima u postaju. Vlasnik štanda tada je policajce zamolio da stavi kolica za prijevoz tereta u svoj kombi, nakon čega je s njima krenuo prema postaji.

Policajca probao udariti glavom i ugristi, u pomoć priskočio građanin

No, nakon što su prošli samo nekoliko metara, 46-godišnjak je u Gajevoj ulici jednog od policajaca pokušao udariti glavom u glavu. Policajac se izmaknuo, te ga je 46-godišnjak udario samo u šilt službene kape. Policajci su ga pokušali savladati uporabom sredstava prisile, te su svo troje pali na pod.

U pomoć policajcima morao je priskočiti nepoznati građanin, nakon čega je 46-godišnjak napokon svladan, te su mu ruke iza leđa vezali lisicama. Za vrijeme borbe 46-godišnjak je, dok su svi troje bili na podu, jednog policajca rukom počeo gušiti, a kada su se pridigli drugog je policajca udario koljenom u međunožje. Policajce je pokušao i ugristi, tako da su ga morali poprskati suzavcem po licu.

Iz napada na policiju izašao sa kontuzijom glave i ramena

Kada su ga napokon doveli u postaju, liječnica varaždinske Hitne pomoći utvrdila je da je 46-godišnjak u sukobu dobio kontuziju ramena i glave. Kako se žalio na bolove u desnom ramenu, prebačen je u bolnicu gdje je utvrđeno da ništa nije slomljeno. Jedan policajac u sukobu zadobio je hematom na desnom koljenu i crvenilo lijevog koljena, a drugi policajac zadobio je površinske ozljede koljena.

Protiv 46-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog prisile prema službenoj osobi na štetu djelatnika Porezne uprave, kao i zbog napada na službenu osobu na štetu dvoje policajaca. Po završenom kriminalističkom istraživanju 46-godišnjak je pušten iz pritvora.

IZVOR: Index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.