Inspektor prometa pijan autom oborio pješaka pa je pobjegao

Foto: ilustracija

Otkaz. Odmah će dobiti izvanredni otkaz, reagirao je resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić na postupak djelatnika Ministarstva prometa.

Pijani cestovni inspektor Ministarstva prometa Stjepan Sinković (52) iz Goričana u srijedu u 17.15 sati službenim automobilom Citroenom C3 udario je pješaka Tomicu Dodleka (35) iz Palovca, ostavio ga ozlijeđenog na cesti i pobjegao s mjesta nesreće.

Na cesti Štefanec – Mala Subotica, vjerojatno zbog pijanstva, nije vidio pješaka na cesti i pokupio ga je retrovizorom auta u vlasništvu Ministarstva prometa. Muškarac, nasreću, nije teže ozlijeđen, a pomogli su mu drugi vozači i pozvali Hitnu. Ima ogrebotine i modrice. Inspektora je policija pronašla nakon dva sata u Goričanu. Napuhao je jedan promil. Odvezli su ga i na vađenje krvi, a vještačenjem će se utvrditi koliko je promila imao u vrijeme nesreće. U PU međimurskoj kažu da će vozač dobiti prekršajne prijave zbog izazivanja prometne nesreće, alkoholiziranosti i bijega. Vještaci će utvrditi i kojom brzinom je vozio. Nakon što je rekao da će inspektor dobiti otkaz, ministar Hajdaš sarkastično je dodao neka ga onda službenički sud vrati na posao, aludirajući kako službenički sudovi uglavnom teške prekršitelje vraćaju na posao.

– Ja se protiv takvih stvari borim. Ali ne može jedan pijani inspektor u službenom automobilu gaziti ljude po cesti i bježati – dodao je rekavši također da se u svoje osobno ime i ime ministarstva ispričava ozlijeđenom pješaku.

izvor:24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.