Ispunit će mu zadnju želju: Pogreb Slobodana Praljka bit će obavljen u krugu obitelji

Umjesto stigme ratnog zločinca, kakvim se nije osjećao, Slobodan Praljak radije je izabrao smrt. U prethodno, kako se čini, detaljno razrađenom scenariju.

Prema informacijama kojima raspolaže Večernji list, na najcrnji scenarij bio je spreman još prije dvije godine, kada je i krenuo u razradu svojeg samoubilačkog plana.

A o tome planu, kako se čini, ni njegovi prijatelji pa ni članovi njegove najuže obitelji nisu znali ni najmanju sitnicu. U njihovu domu na zagrebačkom Kraljevcu, koju su nakon šokantne vijesti iz Haaga počeli obilaziti brojni Praljkovi prijatelji i suradnici, bilo je pohranjeno zapečaćeno pismo s posljednjom željom haaškog uznika, koje je stiglo prije dvije godine s uputom da se otvori samo u slučaju njegove iznenadne smrti, što se u konačnici i dogodilo, pišu Vijesti.hr

U tom pismu, prema pisanju Večernjaka piše: ‘Ne želim ni groba ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju.’

Inače, u današnjem izdanju Večernjeg lista izašla je i osmrtnica za Slobodana Praljka. U njoj piše, da će, ‘prema želji umrlog, sahrana biti obavljena u krugu obitelji.’ Osmrtnicu je dala supruga preminulog generala, Kaća Praljak s obitelji.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.