Požar gasilo 39 vatrogasaca

Izgorio stan u neboderu u Splitu: Na ženu palo staklo i ozlijedilo je, tri vatrogasca se nagutala dimaFoto: Ilustracija/arhiva

Veliki požar buknuo je u nedjelju ujutro u stanu zgrade u splitskom naselju Trstenik, a gasilo ga je 39 vatrogasaca, pišu Vijesti.hr

Prema prvim informacijama, hitne službe su dojavu o požaru u Papandopulovoj 9 na Trsteniku dobile oko 9 sati, a na teren je upućeno 39 vatrogasaca splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) te  Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Splita i Žrnovnice sa sedam vozila.

Cijeli stan na 6. katu je izgorio, a vatra je zatim zahvatila i stanove na 7. i 8. katu, no čini se da je zahvatila samo vanjske dijelove.

– Požar je izbio oko 9 sati, zahvatio je 2 stana, vatrogasci su još uvijek na mjestu događaja i gase još uvijek. Što se tiče ozljeda, jedna ženska osoba je ozlijeđena, ali nije ozlijeđena u samom požaru, nego je palo staklo po njoj, ima lakšu ozljedu, posjekotina je u pitanju, pružena joj je pomoć. I tri vatrogasca su zatražila liječničku pomoć zbog udisanja dima – kazala je Ana Čepić iz PU splitsko-dalmatinske.

Prema izjavama stanovnika okolnih zgrada, u jednom trenutku iz stana su se začule i eksplozije.

– Ljudi su kroz dim izlazili van, sreća je da je lift još uvijek radio. Čini mi se da se vatra proširila i na okolne stanove, a sigurno će i ovi stanovi ispod biti dobro natopljeni. Kako sam čuo, u stanu iz kojeg je sve krenulo navodno živi jedan muškarac koji se bavi sakupljanjem plastične ambalaže. Je li bio u stanu u trenutku kad se zapalilo, zaista ne znam – kaže jedan od Splićana, koji se zatekao na mjestu događaja.

Osim jakog juga, vatrogascima su posao otežavali i nepropisno parkirani automobili. Na zemljanom parkiralištu kod bivše upravne zgrade “Uzora” imali su problema zbog pristupa zgradi, pa je na teren izašlo i pauk vozilo “Split parkinga” koje uklanja automobile.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.