Iznenađenje života: Došao po 3000 kn, a otišao s tri milijuna

Nakon što su prošle nedjelje u igri Loto 6/45 izvučeni brojevi 12, 19, 24, 32, 37 i 41, kao dobitna kombinacija koja je uplaćena na prodajnome mjestu Hrvatske Lutrije u Svilajskoj ulici u Osijeku, znalo se tek da je dobitak koji sretnik treba podignuti 3,153.645,92 kune.

No kako doznajemo, sretni dobitnik uopće nije bio svjestan da je “pogodio” šesticu i osvojio nešto više od tri milijuna kuna, što je jedan od najvećih dobitaka u igri Loto 6/45 u posljednjih nekoliko godina. Za sretnika, za kojeg znamo tek da je iz nekog sela u okolini Đakova, zna se da je došao do kioska Hrvatske lutrije u središtu Đakova treći dan nakon što je izvučen jackpot i zatražio “svoje tri tisuće kuna”.

Kad je prodavačica uzela i provjerila njegov listić, shvatila je da je čovjek koji je tražio svoje tri tisuće kuna zapravo osvojio jackpot s tisuću puta većim iznosom. Pozvala ga je da uđe u kiosk i objasnila mu da je on sretni dobitnik jackpota.

– Bio je skroz zbunjen, ništa mu nije bilo jasno. Rekao je da nije na televiziji pratio izvlačenje kuglica nego je SMS-om zatražio provjeru svojeg listića. Pohvalio se da su mu iz Hrvatske lutrije potvrdili dobitak i čestitali. No izgleda da je iznos dobitka koji su mu javili iz Hrvatske lutrije bio zapisan u dva reda te je dobitnik jackpota vidio samo prvi red i pomislio da je dobio 3173 kune. On uopće nije uočio još tri nule – ispričala nam je prodavačica.

Sretni milijunaš iz okoline Đakova svoj jackpot može podići u Osijeku ili Zagrebu, i to tek nakon objavljenog izvješća u službenom Glasniku Hrvatske lutrije. Rok za podizanje dobitka je 60 dana od objave konačnog izvješća. U Hrvatskoj je ove godine u igri Loto 6/45 ovo bio prvi pogođeni jackpot. Ranije je bilo dvoje dobitnika, 2013., a 2012. nitko nije pogodio jackpot u igri Loto 6/45.

IZVOR: 24 sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.