Još dva mesna proizvoda uvezena iz Poljske nisu za jelo

Trgovačko društvo BOSO Vinkovci izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede da su tijekom provođenja postupaka samokontrola asortimana mesnih prerađevina utvrdili prisutnost Salmonella spp. u mesnom pripravku naziva ‘Smrznuto usitnjeno miješano meso’, priopćeno je u subotu iz Ministarstva poljoprivrede.

Riječ je o proizvodu u kojem su pileće mljeveno meso strojno otkošteno 68 posto, svinjsko meso 30 posto i sol 2 posto u pakiranju od 500 grama, datuma proizvodnje 11. svibnja 2016., datuma zamrzavanja 11. svibnja 2016., s rokom upotrebe do 9. svibnja 2017., distributera ‘BEST FOOD SC Poland’ i zemlje porijekla Poljska. Proizvod su sami povukli iz prodaje i opozvali sa tržišta.

Analizama samokontrola utvrđeno je i da mesni pripravci ‘Smrznuto usitnjeno miješano meso’, distributera ‘Stanić’, zemlje porijekla Poljska i ‘Smrznuto usitnjeno pileće meso’ distributera ‘BEST FOOD SC Poland’, zemlje porijekla Poljska, ne udovoljavaju kriterijima higijene procesa proizvodnje. Trgovačko društvo BOSO Vinkovci, samoinicijativno ih je, iz predostrožnosti, povuklo iz prodaje u svim svojim poslovnicama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.