Kakva je sudbina djevojčice pronađene u parku u Velikoj Gorici?

Nitko od obitelji djevojčice još se nije pojavio u Centru za socijalnu skrb, pa će ona do daljnjega ostati u Domu za djecu u Nazorovoj. Posjećuje je Zagrepčanka koja je otkrila da govori jezikom bajaških Roma.

Djevojčica ostavljena prije više od mjesec dana u parku u Velikoj Gorici zove se Mirjana Paris i iz Sesveta je.Kako se preziva, još uvijek nije poznato. Rođena je u zatvoru u Švicarskoj i ima sestru blizanku. Navodno je stara četiri godine, a u Hrvatsku je s obitelji doselila nedavno, javlja RTL

Podsjetimo, u petak se doznalo kako je djevojčica koja je bila smatrana izbjeglicom,nestala nakon što su joj se roditelji posvađali. Oni su se posvađali kod prijatelja u Velikog Gorici, a tijekom svađe djevojčica je sama odlutala do parka gdje ju je pronašla prolaznica. Nakon svađe majka je otišla u Italiju, a otac u Zagreb.

Navodno je otac mislio da je malena s majkom, a majka da je s ocem.

Roditelji djevojčicu ne mogu uzeti iz Dječjeg doma Zagreb sve dok ne dokažu da se radi o njihovoj kćeri.

Ljuti se kad se spomenu mama i tata

Djevojčicu u Domu posjećuje Zagrepčanka Nataša Avdagić koja je otkrila da govori jezikom bajaških Roma.

“U nekoliko sam navrata pokušala da mi kaže ime, ali nije, samo bi se nasmijala. A kad bi joj spomenula mamu i tatu, naljutila bi se. Tako da su to neke emocije, da je asocira na nešto odnosno protest”, kaže Avdagić.

Prema neslužbenim informacijama, Domu u Nazorovoj se javio djed koji je i otkrio da se zove Mirjana.

Slučaj prati i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić koja smatra da se radi zaštite privatnosti djeteta ne bi smjeli iznositi podaci o njenom životu.

“Sad je na centru za socijalnu skrb da procjeni što je u najboljem interesu djeteta i da donese odluku o roditeljskoj skrbi. Ja ću, naravno, pratiti ovaj slučaj i tražiti izvješća nadležnih tijela”, kazala Milas Klarić za RTL.

“Onaj tko ostavi dijete bez nadzora, treba kazneno odgovarati”, kaže Lana Peto Kujundžić, sutkinja za mladež Županijskog suda u Zagrebu. Ističe da se treba utvrditi

jesu li roditelji bez osnovanog razloga napustili svoje dijete i nisu se o njemu brinuli.

izvor:net.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.