Karamarko obećao: Režemo plaće ministrima i zastupnicima

Čelnik domoljubne koalicije Tomislav Karamarko u razgovoru s novinarima u središnjici HDZ-a rekao je kako još uvijek ne zna koliko će u novoj vladi biti ministara

U ponedjeljak počinju razgovori o broju ministarstava i nakon nekoliko dana ići ćemo s imenima. Naglasio je kako će vlada biti reformska i stručna. Svatko tko nekoga predloži morat će to dobro obrazložiti. S mandatarom razgovaramo svaki dan o nekim općim smjernicama i načelima i on jedva čeka da počnemo raditi, rekao je Karamarko te nagasio kako će imati punu potporu, prenosi HRT

Potvrdio je kako bi se trebale smanjiti plaće saborskim zastupnicima i ministrima. U odnosu na plaću prosječnog građanina u našoj zemlji, te su plaće velike. Mislim da će to biti ušteda od nekih 25 milijuna kuna, rekao je. Dodao je da je optimist i kako vjeruje da će državu izvući iz ove situacije.

Komentirajući jučerašnju izjavu Zorana Milanovića, izjavio je kako je to jedan nepristojan govor kakvom nema mjesta u hrvatskom političkom dijalogu. On je izgubio sve bitke u zadnje četiri godine, a poraz treba znati podnijeti.

Na upit novinara rekao je kako će vjerojatno biti prvi potpredsjednik Vlade, ali i da mu to nije bitno. Bitno je samo zbog statusa stranke koja je pobijedila na svim izborima u posljednje tri godine i preživjela svoju katarzu. Vjerujem da će se sve riješiti u sljedeća dva do tri tjedna, naglasio jeKaramarko.

izvor.tportal

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.