Kolarić izbačena iz SDP-a, poručila: Ovo potvrđuje Milanovićevu samovladu

Predsjedništvo SDP-a donijelo je praktički jednoglasnu odluku da se Aleksandru Kolarić , najglasniju kritičarku politike Zorana Milanovića, isključi iz stranke. Za takvu odluku glasali su svi članovi Predsjedništva osim predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića, koji je blizak sa Aleksandrom Kolarić i koja se upravo kandidirala za funkciju potpredsjednice SDP-a u Zagrebu na unutarstranačkim izborima, uz jasno izraženu želju da bude desna ruka Davoru Bernardiću kad ponovno pobijedi.

Tekst kojeg je objavila na Indexu i dijelom na facebooku, u kojemu je SDP i Zorana Milanovića usporedila sa HDZ-om i Ivom Sanaderom, te pozvala članove SDP-a da se ne boje i ne šute već da se usprotive politici premijera Milanovića koji Hrvatsku gura u sankcije i nanosi joj štetu, koštao ju je isključenja iz stranke. Aleksandra Kolarić bila je inače glasnogovornica Ivice Račana dvijetisućitih, a i predsjednica je Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Kolarić se odmah oglasila na facebooku, šokirana odlukom, koju je pripisala inicijativi Bernardićevih protukandidata Miranda Mrsića i Gordana Marasa, uz, kako kaže, glasnu podršku Zorana Milanovića. “Nije mi poznato da je SDP ikada do sada nekoga izbacio zbog verbalnog delikta. Ovo samo potvrđuje da sam točno detektirala ključni problem naše stranke, šutnju, strah i samovladu predsjednika stranke”, napisala je Kolarić na svom profilu.

Prozvani ministri demantiraju da su oni pokretači njezina isključivanja i praktički svi neslužbeno tvrde da je inicijator ovakvog radikalnog poteza vrha SDP-a sam predsjednik Zoran Milanović.

– Pa što je vama, nitko ne može nekažnjeno uspoređivati SDP sa HDZ-om Ive Sanadera. U tome nema ništa čudno, da je vrh stranke ovako reagirao, pa to je izravno nanošenje štete stranci – rekao nam je jedan član Predsjedništva. Drugi tvrdi: “Kolarićka je svaki dan namjerno provocirala kako bi se upravo ovo dogodilo, i sad će raditi žrtvu i od sebe i od svog suradnika Davora Bernardića, baš s ciljem da preostala dva kandidata ispadnu negativci”.

Prema informacijama s Predsjedništva, čini se da je vrlo malo članova uopće sudjelovalo u ovoj raspravi, odmah je podržan prijedlog o isključenju, a čini se da nije bilo puno rasprave ni o lex Perković jer se očekuje da će Milanović sa Europskom komisijom uspjeti postići kompromis te da sankcija na kraju neće ni biti,. barem se takve poruke iz SDP-a večeras šalju.

IZVOR: Tihana Tomičić, Novi list

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.