Kompletno vodstvo Udruge Franak dalo ostavku

U javnost je procurilo pismo članovima udruge Franak čije je čelništvo podnijelo ostavku i to zbog narušenih međuljudskih odnosa. Ostavku su dali voditeljica udruge Katarina Lucić i njezini najbliži suradnici. Interni e-mail prenosimo u cijelosti:

“Dragi naši članovi,

Prošle subote, 17. listopada 2015., bila je zakazana izvanredna Skupština Udruge Franak koja je bila zatvorenog tipa. Zbog određenog broja članova koji su došli prisustvovati Skupštini, a nisu primili poziv za sudjelovanje, Skupština nije održana jer bi bila protivna statutarnim odredbama. Već dulje vrijeme dio redovnog članstva (Nadzorni odbor, koordinatori i volonteri) i zaposlenice Udruge Franak zbog narušenih međuljudskih odnosa s tim određenim brojem članova nisu u mogućnosti obavljati planirane aktivnosti Udruge te djelovati s ciljem rješavanja problema kredita u švicarskim francima. Bez obzira na našu najbolju volju da ignoriramo i/ili riješimo navedeni problem, dio redovnog članstva i zaposlenice Udruge Franak ocjenjuju ovakvu radnu okolinu kao nemotivirajuću, štetnu i nezdravu te su se zbog postupaka određenog broja članova odlučili povući sa svojih pozicija u Udruzi. Ostavku su dali sljedeći navedeni:

– voditeljica udruge i voditeljica ureda Katarina Lucić

– voditeljica odnosa s javnošću udruge Ivana Bjelica

– osoba ovlaštena za zastupanje i koordinator za istočnu Hrvatsku Krešimir Bajamić

– koordinator ekonomsko-pravnog tima Jurica Dobrinić

sve tri članice Nadzornog odbora

– osoba ovlaštena za vođenje registra Marko Sinković

– likvidator i osnivač Udruge Božo Ivošević

– povjerenica za Južnu Hrvatsku Rozita Jeličić

– povjerenik za više županija u Središnjoj Hrvatskoj Marijan Petruša

– aktivistica zadužena za Bjelovarsko-bilogorsku županiju

– povjerenica za Istarsku županiju Gordana Šušljik

– povjerenik za Primorsko-goransku županiju Zdenko Sobol

– povjerenica za Međimursku županija Darinka Bistrović

– član Tima za odnose s javnošću Ivan Kontrec

– članovi regionalnog tima Istočna Hrvatska – Darija Švob, Igor Vučak i Ivan Sabo

– članovi regionalnog tima Južna Hrvatska – Irena Puljiz Toth, Zvonimir Šunjić, Ljubica Kežić i Kata Kukurić

– te tri volontera, redovna člana Skupštine.

Izrazito nas žalosti činjenica da nismo bili u mogućnosti pronaći zajednički jezik u svrhu rješavanja problema te da su osobne razmirice, interesi i motivi pojedinaca prevladali nad mnogobrojnim ljudskim sudbinama. Iz tog razloga, navedene osobe redovnog članstva i zaposlenice Udruge odlučili su dati ostavku te svoje planirane projekte i dalje zajednički provoditi, ali izvan Udruge Franak. Zahvaljujemo svim članovima koji su podržali naš rad i trud te doprinijeli na bilo koji način u višegodišnjoj borbi. Preostali redovni članovi Udruge će nastaviti s informiranjem članstva i izabrat će nova tijela udruge. Molimo sve naše članove za razumijevanje i strpljenje, a zbog gore navedenih razloga konzultacije se diljem Hrvatske neće održavati tokom listopada. Budućem vodstvu Udruge želimo puno uspjeha u nastavljanju ove borbe!

Srdačan pozdrav!”

izvor:VL

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.