Korisnici dječjeg doplatka odsad mogu predati zahtjeve u svim poštanskim uredima

Građani korisnici dječjeg doplatka odsad mogu zahtjeve predati u svim poštanskim uredima diljem Hrvatske.

Stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doplatku proširen je broj korisnika prava na dječji doplatak. U roku od 90 dana, do 1. listopada svi novi korisnici trebaju predati zahtjeve za ostvarivanje prava na dječji doplatak.

– Pozivamo sve građane da predaju zahtjev u bilo kojem od 1016 poštanskih ureda potpuno besplatno, kao da su to napravili u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje – izvijestili su iz Hrvatske pošte.

Hrvatska pošta u suradnji s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje zaprima zahtjeve  za doplatak za djecu, pravo na mirovinu, naknade zbog tjelesnog oštećenja te za usluge vezane uz ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja.

– Naša je misija biti građanima na usluzi, a ovim smo korakom bliže njezinu ispunjavanju. Strateška smjernica ‘Pošta – šalter države’ približava razne usluge javnih tijela korisnicima u svim krajevima Hrvatske. Suradnja Hrvatske pošte i HZMO-a otvara mogućnost decentralizacije usluga državnih institucija, pridonosi razvoju ruralnih krajeva te njihovim stanovnicima pruža mogućnost lakog pristupa uslugama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – priopćeno je iz HP-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.