Krenulo sezonsko zapošljavanje, doznajte što se nudi

U Hrvatskoj i ove godine bilježimo velika poslovna očekivanja od turizma i to se najbolje može vidjeti po iznimno brojnoj i relativno ranoj ponudi sezonskih poslova na Zavodima za zapošljavanje i na specijaliziranim internetskim portalima koji između ostalog nude i sezonsko zaposlenje.

Rubrike ponude poslova u turizmu i ugostiteljstvu ovih dana nude nezaposlenima više stotina različitih sezonskih poslova u turizmu. Ipak, u ponudi dominiraju dva osnovna ugostiteljska zanimanja, poslovi kuhara i konobara. Dvije trećine od svih ponuđenih poslova uglavnom se odnose na ta dva izuzetno tražena zanimanja. Ima i nijansi u nazivu pa se traže šankisti, barmeni, koktelmajstori i pizza-majstori.

Trećina ostalih sezonskih radnih mjesta koje se nude na tržištu odnose se na ponude za poslove recepcionera, voditelja turističkih agencija, za turističke pratitelje, referente prodaje (bookere, prodavače izleta), turističke vodiče i predstavnike, animatore, slastičare, voditelje ronjenja, nosače prtljage, fitnes-trenere, masere i voditelje biciklističkih i kajak-tura.

Naravno, dominiraju sezonski poslovi u Istri i Dalmaciji pa se zapravo 90 posto oglasa odnosi na poslove na obali, tek svaki deseti ili petnaesti oglas navodi kao mjesto sezonskog zaposlenja u turizmu i ugostiteljstvu neki kontinentalni grad. Sezonski poslovi prilika su za nezaposlene iz unutrašnjosti zemlje, pa tako na Hvaru, Braču i drugim otočnim destinacijama, gdje vlada kronična nestašica ugostiteljskog kadra, zaposlenje nalaze brojni mladi ljudi iz cijele Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja regije, najviše iz BiH.

Od dva najtraženija zanimanja, kuhara i konobara, veća je potražnja za konobarima, šankerima i koktel- majstorima, ali najveće plaće u ugostiteljstvu imaju kvalitetni kuhari. U sezoni je to uvjerljivo najtraženije zanimanje na obali i to je definitivno deficitaran kadar.

U sezonskim poslovima nema ponude za vodeće rukovodne pozicije, menadžere i druga zaposlenja u hotelima, agencijama i turističkim tvrtkama. Zanimanja koja podrazumijevaju visoku stručnu spremu redovito su cjelogodišnja, a ne sezonska i zapravo se rijetko oglašavaju.

U svim su oglasima uvjeti sezonskog zaposlenja slični: traži se poznavanje engleskog i najmanje dva jezika. U Istri se redovito traži poznavanje talijanskog i njemačkog jezika, što vezujemo uz dominantnu strukturu gostiju. Navodi se puno radno vrijeme, zaposlenje na određeno vrijeme ili sezonski, a često se navodi i zajednički smještaj zaposlenika. Smještaj zaposlenika nije zanemariva stavka, jer u nekim varijantama to može biti relativno ugodan smještaj, ali i krajnje neugodan, posebno za pomoćno osoblje u nekim marinama i restoranima pa se o tome treba dobro informirati.

Sezonski poslovi u Istri i Dalmaciji počinju uglavnom u travnju i završavaju krajem listopada, a vrlo je često to samo od lipnja do kraja rujna, uglavnom u izrazito sezonalnim manjim turističkim destinacijama na obali i još izraženije na otocima. To, naravno, ovisi o poslodavcima, a izrazito deficitarno zanimanje kuhara posebno je na cijeni pa se kvalitetan kuharski kadar rezervira i materijalno stimulira već na isteku prethodne sezone.

Vodeća hotelska poduzeća u Dalmaciji već su objavila ponude sezonskih poslova pa primjerice ovih dana tvrtka Sunčani Hvar nudi 306 sezonskih radnih mjesta, Svpetrus hoteli 239 i Zlatni rat 212 sezonskih radnih mjesta. Osim velikih hotelskih poduzeća, dosta sezonskih radnih mjesta nude sve brojnije male agencije, manji obiteljski hoteli i pansioni te restorani.

U Splitu manje agencije i kvalitetni restorani već nude i cjelogodišnje zaposlenje u turizmu jer je grad već sada sezonu razvukao na osam mjeseci godišnje i na najboljem je putu da se razvije u cjelogodišnju destinaciju. Uz Split, Dubrovnik je u tom smislu čak otišao i korak dalje pa možemo zaključiti da će te dvije cjelogodišnje destinacije voditi razvoj turizma u Dalmaciji.

IZVOR: Tportal.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.