Krstičević šalje vojsku u pomoć područjima pogođenim snježnim nevremenom

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević donio je danas odluku da se Hrvatska vojska u skladu sa svojim mogućnostima uključi u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije.

– Oružane snage  Republike Hrvatske angažiraju se u pomoć civilnim institucijama i građanima kad kapaciteti institucija i organizacija nadležnih za zaštitu i spašavanje nisu dovoljni – priopćeno je iz MORH-a.

Inače, snijeg i jak vjetar paralizirali su kopnenu Hrvatsku. zbog olujnog vjetra i snijega zatvorene su škole u Delnicama i Brodu na Kupi, a postoji mogućnost da nastave sutra neće biti ni u Skradu i Moravicama.

Kako najavljuju prognostičari, pred nama je najhladniji dio zime. Od sutra bi se vrijeme nakratko trebalo smiriti uz blagi porast temperature zraka, a onda od nedjelje stiže izrazito hladan prodor zraka sa sjeveroistoka. Najhladnije razdoblje bit će od utorka do petka. Najniže temperature na obalnom dijelu Dalmacije bit će oko -9°C na zadarskom području, -13°C na kninskom pa do -1°C na Palagruži.

Blagi porast temperature pred vikend, a onda ‘crescendo’ zime

 

(FOTO: MORH/ J. Kopi)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.