Kvizoman Robert Pauletić je novi zamjenik ministra turizma

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Na zatvorenoj sjednici Vlade imenovano je 12 zamjenika ministara te devet pomoćnika ministara.

Imenovala je Miru Škrgatića zamjenikom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, bivšeg zastupnika Antu Babića zamjenikom ministrice socijalne politike i mladih, dok je bivši ministar branitelja i saborski zastupnik Tomislav Ivić imenovan zamjenikom ministra obrane. Lea Preleca Vlada je imenovala zamjenikom ministra gospodarstva, a Marija Turaliju zamjenikom ministra poduzetništva i obrta.

Zamjenikom ministra zaštite okoliša i prirode, Vlada je imenovala Marija Šiljega, zamjenikom ministra znanosti, obrazovanja i sporta Hrvoja Šlezaka, a zamjenikom ministra zdravlja Ivana Bekavca. Baricu Novosel imenovala je zamjenicom ministra pravosuđa, Sonju Bošnjak zamjenicom ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Sandra Nižetića zamjenikom ministra graditeljstva i prostornog uređenja. Daglas Koraca razriješen je dužnosti zamjenika ministra turizma, a novim je zamjenikom imenovan Robert Pauletić poznati splitski enigmat, putopisac i kvizoman.

Pomoćnikom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Vlada je imenovala Gorana Šarina. Razriješila je dosadašnjeg pomoćnika ministrice socijalne politike i mladih Hrvoja Sadarića, a pomoćnicom imenovala Dianu Topčić Rosenberg te Josipa Masnića. Pomoćnikom ministra kulture Vlada je imenovala Blaža Žilića. Irina Zupan imenovana je pomoćnicom ministra zaštite okoliša i prirode.Pomoćnikom ministra graditeljstva i prostornog uređenja Vlada je imenovala Milana Rezu, pomoćnicom ministra pravosuđa imenovana je Vedrana Šimundža-Nikolić. Ivan Glušac i Božica Lapić razriješeni su dužnosti pomoćnika ministra turizma, a novim pomoćnicama Vlada je imenovala Oliveru Shejbal i Martinu Jantol.

Ministar Marić je i guverner i predsjednik Uprave

Ministar financija Zdravko Marić uz ministarsku dobio je još nekolicinu funkcija. Tako je imenovan guvernerom Republike Hrvatske u svjetskim i europskim novčarskim institucijama: Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj, Međunarodnom udruženju za razvoj, Međunarodnoj financijskoj korporaciji, Multilateralnoj agenciji za osiguranje investicija, Europskoj banci za obnovu i razvoj, Inter-američkoj banci za razvoj i Europskoj investicijskoj banci. Također imenovan je nacionalnim koordinatorom za provedbu projekata financiranih iz sredstava zajmova i darovnica Republici Hrvatskoj iz ostalih inozemnih izvora, dužnosnikom nadležnim za akreditaciju.

Vlada je razriješila dosadašnjeg predsjednika i članove Uprave Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, Borisa Lalovca, Srđana Gjurkovića i Ivu Jelušića te imenovala Zdravka Marića novim predsjednikom Uprave po položaju te članovima koji su po položaju predsjednici Odbora za financije i državni proračun Sabora te saborskog Odbora za gospodarstvo Gorana Marića i Domagoja Ivana Miloševića.

Radi isteka mandata, razriješeni su dosadašnji članovi Muzejskog vijeća Hrvatskog povijesnog muzeja Stjepan Ćosić, Miroslav Gašparović i Vinko Ivić, a imenovani novi članovi Ivo Banac, Vladimir Geiger i Zdenko Radelić.

Ministar Romić u Hrvatskim šumama zastupa Vladu

Vlada je za člana koji će zastupati Vladu u Skupštini Hrvatskih šuma d.o.o. odredila ministra poljoprivrede Davora Romića. Radi odlaska na novu dužnost, Vlada je razriješila glavnog inspektora obrane general pukovnika Mirka Šundova, s danom 29. veljače. Razriješen je dosadašnji člana Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Miljenko Fičor i imenovana je nova članica Upravnog vijeća po položaju, kao Nacionalne dužnosnice za ovjeravanje, Ivanu Jakir-Bajo.

Vlada je razriješila dosadašnjeg povjerenika Vlade Republike Hrvatske Marijana Vukovića i imenovala novog povjerenika za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća i Općinskog načelnika Općine Kalnik Borisa Sabolića.

izvor:24sata

foto: screenshot youtube nova tv


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.