Liječnik nad dječakom (6) nije obavio ni osnovne pretrage?!

Ministarstvo zdravlja će zbog nevođenja medicinske dokumentacije podignuti optužni prijedlog protiv liječnika primarijusa koji je 15. veljače, dan prije smrti dječaka, 6-godišnjeg Roka Begonju primio u dežurnoj ambulanti Doma zdravlja u Zadru i pustio ga kući jer je ”njegovo stanje normalno s obzirom na dijagnozu”.

Kako piše zadarski.hr, riječ je o prim. dr. Darku Radmanu koji je te nedjelje bio  dežuran na pedijatriji Doma zdravlja.

Odluku o dizanju optužnog prijedloga donesena je jer povjerenstvo Ministarstva zdravlja nije moglo utvrditi je li u liječenju dječaka bilo propusta iz razloga što nalaz s detaljima vitalnih znakova i obavljenog pregleda nije ni postojao. 

– Obzirom na nepostojanje nalaza s detaljima vitalnih znakova i kliničkog pregleda obavljenog u nedjelju 15. 02. 2015. godine od strane dežurnog pedijatra u ambulanti Doma zdravlja Zadarske županije, nismo u mogućnosti zaključiti da li je liječenje pokojnog maloljetnog R. B. provedeno po pravilima struke i je li načinjena eventualna pogreška. S obzirom na nepostojanje pisanog nalaza pregleda od 15. 02. 2015. godine, protiv liječnika će biti podignut optužni prijedlog zbog nevođenja medicinske dokumentacije. DORH-u će se dostavit cjeloviti predmet radi eventualnog postupanja iz djelokruga njihovog rada – poručili su iz Ministarstva zdravlja.

Njihov nalaz potvrdio tvrdnje roditelja preminulog dječaka, da u dežurnoj pedijatrijskog ambulanti, unatoč teškom stanju, njihovom djetetu nisu obavljene ni osnovne pretrage, već su poslani kući. Radman je za zadarski.hr kratko rekao kako ne može davati izjave jer mu je to ”zabranilo ravnateljstvo zadarske Opće bolnice”. Sanacijska upraviteljica bolnice Mirjana Mrčela to je demantirala.

IZVOR: 24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.