Majka Marija iz Zagreba: ‘Zbog gladi imam samo 39 kilograma’

Diže se svako jutro u četiri sata zbog posla, a opet ne zarađuje dovoljno da bi obitelj mogla preživjeti, govori Martina Leopold.

Predsjednica udruge Mali zmaj otkrila nam je šokantnu priču jedne zagrebačke obitelji. Majka Marija, govori nam Leopold, gladuje kako bi sinovi, koji imaju 10 i 18 godina, imali što jesti.

– Marija je nedavno završila u bolnici zbog gladi. Pala je na samo 39 kilograma, previše radi i premalo jede, i to zato što obitelj često nema što jesti – kaže Leopold. Udruga je, pojašnjava nam, obitelji u listopadu počela uređivati stančić, koji je u vrlo lošem stanju. Uspjeli su, kaže, urediti kuhinju, ali onda im je ponestalo novca, materijala i radnika. Problem su im sad kupaonica i dnevna soba.

Obitelj, otkrivaju nam u udruzi, živi od ukupno 2500 kuna mjesečno, odnosno od dječjeg doplatka i onoga što Marija zaradi kao čistačica.

Udruga ovoj nesretnoj obitelji pomaže koliko može. Prikupili su za njih odjeću, nešto hrane i namještaj za stan.

– Nažalost, budući da takvo stanje traje već dulje vrijeme, Marija se iscprljivala, često nije jela kako bi djeca mogla jesti i sad je završila u bolnici – objašnjava nam Leopold.

Dodaje i da je udruzi ponestalo novca za uređenje stana.

– Nemamo više novca za materijal, a velik nam problem predstavlja i potraga za majstorima. Tražimo keramičara i vodoinstalatera koji bi bili spremni volontirati, koji bi nam pomogli urediti njihov stan do kraja – poziva predsjednica udruge Mali zmaj.

– Ako želite pomoći kao volonter, ako imate starog ali upotrebljivoga građevinskog materijala ili nam možete pomoći na bilo koji drugi način, možete nas kontaktirati – kaže Martina Leopold.

Udrugu je moguće kontaktirati na broj 091/567-0618.

Također, svi koji su spremni donirati novac ovoj obitelji, kaže Leopold, mogu to učiniti i uplatom na žiro račun otvoren u Raiffeisen banci: HR5824840081105567475

Prilikom uplate potrebno je naznačiti šifru:

“donacija-obitelj 19”.

izvor:24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.