MAMIĆ: Izlazi na slobodu čim plati jamčevinu, ne želi uzeti novac od prijatelja

IZVANRASPRAVNO vijeće Županijskog suda odlučilo je da Zdravko Mamić može na slobodu kad uplati 14 milijuna kuna jamčevine, ali ne smije obnašati svoju dužnost u Dinamu, javlja N1.

Mamić može i na stadion Maksimir, ali ne smije komunicirati sa svjedocima u postupku, uključujući i njegovog brata Zorana.

Mirko Barišić, predsjednik Dinama, potvrdio je da je prikupljena jamčevina od 14 milijuna kuna za obranu Zdravka Mamića sa slobode, a u razgovoru za Index kazao je da se radi o privatnim donacijama.

Mamić je preko odvjetničkog tima javnosti poručio da ne želi uzeti novac svojih prijatelja, ali će pokušati založiti njihove nekretnine.

Sud mu vraća raniju jamčevinu od sedam milijuna eura

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić rekao je kako ne zna hoće li Mamić jamčevinu položiti u gotovini ili nekretninama, piše N1. Sud će mu u svakom slučaju vratiti raniju jamčevinu od sedam milijuna eura koju je uplazio kad je pokrenuta prva istraga zbog izvlačenja novca iz Dinama.

Nakon što položi gotovinu ili nekretnine, na koje se ranije mora upisati založno pravo, osumnjičeni će na sudu morati obećati da će se pridržavati mjera opreza.

Nova Uskokova istraga protiv najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa rezultat je nadzora kojega je mjesecima provodio sektor za otkrivanje poreznih prijevara pri Ministarstvu financija.

Iz Dinama izvukli desetke milijuna kuna?

Podsjetimo, glasnogovornik suda Krešimir Devčić jučer je potvrdio da je odluka donesena, ali je istaknuo i kako će biti objavljena tek nakon što bude poslana strankama u postupku. Ukoliko Mamić na račun suda uplati 14 milijuna kuna ili založi imovinu, izaći će na slobodu. Mariju Mamiću Sud je odredio jamstvo od pet milijuna kuna, a Stipančiću i Kroti četiri, odnosno po dva milijuna kuna.

Osumnjičenike se tereti da su u zadnjih desetak godina sudjelovali u izvlačenju novca iz Dinama preko off shore tvrtki, pri čemu su Dinamo oštetili za preko deset milijuna eura i više od pola milijuna funti.

Mamića se sumnjiči za povezivanje Stipančića, Vrbanovića, Krotu i svojeg sina u zločinačko udruženje. Ukupna jamčevina za osumnjičenike iznosi 26 milijuna kuna.

izvor:index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.