MAMIĆ U AKCIJI: Mi takvi kakvi jesmo, mi držimo nogomet stalno na top ljestvicama

Zdravko Mamić gostovao je danas u emisiji televizije Z1 ‘Sport nedjeljom’ te se obračunao s aktualnim hrvatskim izbornikom Nikom Kovačem i bivšim Slavenom Bilićem.

Mamić je bio jedini gost u emisiji te je gotovo sat vremena komentirao sportske i društvenopolitičke teme. U jednom je trenutku ničim izazvan odlučio gledateljima otkriti ekskluzivu o Niki Kovaču:

“Ja sam najzaslužniji za to što je Niko Kovač još uvijek izbornik Hrvatske. Ja sam ga spasio kad je Hrvatska razočarala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i kad je cijela Hrvatska htjela njegovu ostavku. Ja sam tad stao iza njega, ali više neću.

I sad ću vam reći nešto što nisam nikome rekao, jednu ekskluzivu. Mene je Niko Kovač razočarao, on više nema moju podršku. On je čovjek koji je po meni isključivo tip jednog egotripa koji misli samo ono što njega interesira. On ignorira i Savez i ljude u Savezu i ljude u klubovima. Moj brat je kum njegovom djetetu, ali otkad je došao u Hrvatsku, on je jasno pokazao otklon prema obitelji Mamić, jer se dodvoravao toj lažnoj medijskoj slici i javnosti. Uz to je otjerao jednog takvog divnog mladića i nogometaša kao što je Ademi da igra za Makedoniju, a mi takvog igrača nemamo u Hrvatskoj”; rekao je Mamić i poručio Kovaču:

“On više nema moju podršku, a to samo pokazuje da moj utjecaj nije takav kako se priča. On nema moju podršku, on nije moj prijatelj, jer me zove samo kad me treba. A zvao me u ovom periodu sto puta, uvijek i samo kad je nešto zapelo da to osigura. Naravno, to ne znači da ja ne podržavam našu reprezentaicju, mi imamo sjajne rezultate i idemo u Francusku. Ponavljam, Kovača sam sačuvao da mu se ništa ne dogodi, da ostane izbornik, ali evo sad javno kažem, ja ne mogu lagati: Niko Kovač je čovjek kojeg ne stavljam u kategoriju mog prijatelja”, zaključio je Mamić, a malo kasnije nešto slično ponovio i za Slavena Bilića, bivšeg nogometnog izbornika.

“Isto kao za NIku Kovača, reći ću i za Slavena Bilića. Ja sam ga postavio za izbornika hrvatske reprezentacije i njemu sam isto tako spasio posao kad je cijela Hrvatska htjela njegovu ostavku jer se nismo plasirali na Svjetsko prvenstvo. Zamislite, on je na toj poziciji napravio karijeru, potom je otišao u Lokomotiv, pa Bešiktaš, danas je u West Hamu, i nikad mi se čovjek nije javio, nikad u životu. Ali vidim da periodično pametuju i dijele savjete izdaleka, sa nekakve ex catedre, i sad im poručujem: Ako ste trebali pomoć od nas kontaminiranih i nas s tisuću mana onda, i niste se znali javiti nikad poslije, nemojte pametovati izvana i dijeliti savjete ni danas. Mi takvi kakvi jesmo, mi držimo nogomet stalno na top ljestvicama. A oni su samo uzeli sve od hrvatskog nogometa i onda pljuju s pozicija gdje idu van, gdje im lovica fino kapa na račune”, zaključio je Mamić.

Izvor:Jutarnji.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.