Mila je izašla iz bolnice. Uskoro leti za Philadelphiju

Goran Kovacic/PIXSELL

Obitelj Rončević rano jutros prebačena je sanitetskim vozilom iz Rijeke do Zagreba, gdje u 9 sati lete za Frankfurt, pa onda za Philadelphiju. Kako javljaju nacionalni mediji, Milu i njezinu obitelj na aerodromu u Sjedinjenim Američkim Državama dočekat će medicinski tim Children’s Hospital of Philadelphia, bolnice u kojoj će Mila ići na liječenje.

Goran Kovacic/PIXSELL

Podsjetimo, roditelji dvogodišnje Mile sinoć su dobili potvrdu iz bolnice u Philadelphiji da će primiti malenu na liječenje. Za Jutarnji list Sanja Matijević Rončević kazala je kako cijena liječenja iznosi nešto manje od tri milijuna dolara, a s popustom će to biti oko 2,3 milijuna.

– Njihov plan liječenja uključivao je kemoterapiju i nakon toga transplantaciju, no mi smo željeli znati što će biti ukoliko ta metoda bude neuspješna. Nakon pregovora, dogovoreno je da će oni u tom slučaju Milu o svom trošku prebaciti u neki drugi centar koji može pružiti metode s kojima može doći do izlječenja. Mi smo na to pristali i, evo, sutra ujutro putujemo – izjavila je za Jutarnji list Sanja Matijević Rončević.

Inače, iako su roditelji na jučerašnjoj press konferenciji zamolili građane da ne uplaćuju više novac, s obzirom da je do podneva bilo prikupljeno preko 26 milijuna kuna, građani diljem Hrvatske i svijeta nastavili su s uplatama, tako da je trenutno na računu Marina Rončevića za Milino liječenje nešto više od 33 milijuna kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.