Milanović: ‘Ne vjerujem u nove izbore, trebamo biti strpljivi…’

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović podnosi Glavnom odboru izviješće o dosadašnjim pregovorima za okupljanje parlamentarne većine i sastavljanje nove vlade.

Iako sjednica Glavnog odbora još uvijek traje, SDP na Twitteru objavljuje što se događa unutra.

– Možemo biti zadovoljni rezultatom, ne vjerujem u nove izbore – rekao je Milanović na sjednici, a objavio SDP na Twitteru.

– Nakon četiri godine iide sve bolje i bolje i tako ćemo nastaviti. Trebamo biti strpljivi u ovim pregovorima – poručio je Milanović članovima Glavnog odbora SDP-a.

Nakon izvješća, Glavni odbor trebao bi i glasovati i ovlastiti Milanovića za daljnje postupanje, nakon što je Most na zajedničkom sastanku s koalicijama predvođenima SDP-om i HDZ-om u zagrebačkom hotelu Esplanade u ponedjeljak predložio tripartitnu vladu kojoj bi na čelu bio nestranački premijer.

Po Mostovu prijedlogu, jedna od dviju velikih koalicija bi na dvije godine dala  prvog potpredsjednika Vlade, a druga predsjednika Sabora, a nakon dvije godine dužnosnici bi se “zarotirali”. Most za sebe traži poziciju drugog potpredsjednika Vlade, a SDP-u i HDZ-u dali su tjedan dana da odgovore na ponudu.

Ideju velike koalicije u startu su odbacili SDP-ovi koalicijski partneri, poručujući kako bi takva koalicija bila suprotna volji birača i “povratak u vrijeme socijalističkog saveza i jednopartijskog sustava”.

izvor.24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.