'Govorila je da ne volim svoj narod'

Milanović o uhićenju Josipe Rimac: ‘Govorila je da nisam Hrvat, a sad je u zatvoru’Foto: Ilustracija/arhiva

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je danas tvrtku HS Produkt, a tamo je komentirao aferu Vjetroelektrane i uhićenje HDZ-ove državne tajnice Josipe Rimac, pišu Vijesti.hr

– Uhapšena je osoba koja je za mene govorila da nisam Hrvat, da ne razumijem svoj narod, da ga ne volim. Platili smo onaj spomenik u Kninu, moja Vlada, a onda je ona dovela one bukače u Knin, a sad je u istražnom zatvoru. Nevjerojatno mi je da se netko tko je državni tajnik ponaša kao da radi za neku američku investicijsku kuću –  kazao je Milanović za ‘djelovanje’ Josipe Rimac.

Na pitanje da je ministar energetike Tomislav Ćorić rekao da je cijene za otkup energije iz obnovljivih izvora donijela Milanovićeva Vlada i da je na njoj odgovornost, predsjednik kaže da to nije istina te da je detaljno provjerio što se događalo.

– Laže. To nije istina. Na kraju moje Vlade je ministar Vrdoljak donio nekakvu odluku, onda dolazi privremena Vlada i sada ova koja je imala četiri godine da to sreže. 90 posto stvari nisam znao – to je firma (C.E.R.P. op.a.) kojoj se pogodovalo cijelo vrijeme, imala je status posebnog dobavljača, no to je jednom moralo prestati. Je li ministar Ćorić nešto više rekao? Je li rekao da je ministar Dobrović zaustavio taj projekt i da je onda došao aktualni ministar koji je to rješenje poništio. To je nevjerojatno koliko je to razgranata, suluda priča jednog kruga ljudi – kazao je Milanović.

Očito su, rekao je, mjere praćenja pukle, kao da se počelo pomaljati ime jedne važnije osobe ‘pa se onda sve podijelilo novinarima’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.