Ministar Krstičević ‘spustio’ srpskom kolegi zbog izjave u Šibeniku

Damir Krstičević prvo je odbio komentirati izjave Aleksandra Vulina, ali nakon povratka iz Marije Bistrice hrvatski ministar obrane ipak se dotaknuo svog kolege. Podsjetimo, Vulin je u Šibeniku, kako je pisao Šibenski portal, pokušao opravdati podizanje spomenika Milanu Tepiću izjavama ‘o dvije istine u građanskom ratu’, piše Jutarnji list.

– Nisam želio komentirati navode o tzv. ‘građanskom ratu’ jer isto smatram neprikladnim za svečanu prigodu kakva je održana jučer u nacionalnom marijanskom svetištu Marija Bistrica. Jučer je bio poseban dan za Republiku Hrvatsku, za našu pobjedničku Hrvatsku vojsku, policiju i naše branitelje čija je žrtva donijela mir i slobodu hrvatskom narodu. Danas kao potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane, ali i kao general pobjedničke Hrvatske vojske želim poručiti svima: Ne postoje dvije istine, već samo jedna. Republika Hrvatska nije vodila nikakav ‘građanski rat’, već pravedan obrambeni Domovinski rat protiv brutalne velikosrpske agresije. Hrvatski vojnik borio se unutar granica Republike Hrvatske za mir i slobodu i u tom nametnutom ratu smo se obranili i pobijedili.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.