Ministarstvo kulture subvencionira programe poduzetništva u kulturi

Ministarstvo kulture RH raspisalo je Javni poziv za predlaganje programa poduzetništva u kulturi za 2015. godinu.

Cilj Programa je jačanje kapaciteta kreativnih/kulturnih industrija i poduzetništva u području kulturnog i umjetničkog stvaralaštva i kulturne proizvodnje. Uključuje poduzetnike usmjerene na ulaganja potrebna za širenje na nova tržišta, stvaranje novih proizvoda, novih potrošača i novih tehnologija s ciljem uvećavanja vrijednosti – orijentirane na zapošljavanje, rast i razvoj.

Osigurano milijun i pol kuna 

Za provedbu Javnog poziva za predlaganje programa poduzetništva u kulturi za 2015. godinu u proračunu Ministarstva kulture osigurano je ukupno 1,5 mil. kuna. Potpore se odobravaju u visini do 85 posto prihvatljivih troškova predloženog projekta. Najniža pojedinačna potpora iznosi 20.000,00 kuna, a najviša 100.000,00 kuna.

Bespovratna sredstva odobravaju se kao potpore male vrijednosti, a pravo prijave imaju subjekti malog gospodarstva kojima je pretežita – glavna djelatnost, prema Odluci o nacionalnoj kvalifikaciji djelatnosti 2007. – NKD 2007., određena za područja knjižarstva i nakladništva te izvedbenih i vizualnih (likovnih) umjetnosti.

Javni poziv je otvoren do 6. travnja 2015. godine, a detalji se mogu pronaći na službenoj stranici Ministarstva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.