Ministarstvo poljoprivrede zbog Salmonelle povlači još jedan mesni proizvod

Zbog prisutnosti bakterije Salmonella Ministarstvo poljoprivrede povlači VINDON mljeveno pureće meso, 500 grama, oznake LOT 300318, barkod 3850339413043, roka trajanja do 30. ožujka 2018. godine.

‘Proizvod nije u skladu s Uredbom 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu’, navodi se u odluci Državne agencije za hranu i lijekove.

Podsjećaju da je Salmoneloza zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. koju  najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini.

Kako bi se zaštitilo zdravlje potrošača, prilikom rukovanja s hranom, osobito životinjskog porijekla, potrebno je pridržavati se dobre higijenske prakse. Prije konzumacije hranu, osobito meso peradi, potrebno je dobro termički obraditi primjenom temperature od najmanje 70°C u vremenu od jedne minute u svim dijelovima mesa.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.