Ministarstvo poslalo Prosvjetnu inspekciju u školu u kojoj je napadnuta učiteljica

O sukobu sedmašice s učiteljicom povijesti Osnovne škole “Dobri” oglasilo se i Ministarstvo obrazovanja, koje naglašava kako je od početka uključeno u rješavanje posljedica događaja u gradskoj osmoljetki.

– Maksimalno se nastoji pomoći školi – kako učiteljici, tako i učenicima – te se putem stručnih službi nastoji utvrditi što se točno dogodilo. Ministarstvo je u školu uputilo prosvjetnu inspekciju i nadzor je još u tijeku. Prosvjetni inspektor će utvrditi sve relevantne činjenice iz njegove nadležnosti, a u školi se trenutačno provode radionice i postupci mirenja. Po okončanju nadzora, izvijestit ćemo javnost o utvrđenim činjenicama i mogućim nepravilnostima – navode iz resornog ministarstva.

Neslužbene informacije iz prosvjetarskih krugova govore da je učenik koji, kako se u konačnici ispostavilo, nije izravno sudjelovao u incidentu, dvaput ponavljao razred te da je morao biti premješten u neku drugu osmoljetku, ali je ipak nastavio pohađati OŠ “Dobri”.

IZVOR: Slobodna Dalmacija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.