Ministarstvo turizma dijeli osam milijuna kuna za projekte u turizmu. Evo detalja

Ilustracija/Arhiva

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv strukovnim udrugama u turizmu i ugostiteljstvu za sufinanciranje njihovih projekata, a dodijelit će ukupno osam milijuna kuna, dok će dva milijuna kuna iz programa biti dostupno za projekte koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu.

– Strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu važan su partner Ministarstva turizma u podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu te jačanju konkurentnosti turističke ponude. Ukupno smo u protekle četiri godine kroz ovaj program izdvojili 8 milijuna kuna za 60 projekata jer želimo potaknuti daljnji razvoj inovativnosti te kvalitetno upravljanje destinacijama kroz suradnju dionika u turizmu. Prije svega važno je poticati izvrsnost te sam siguran kako će i ove godine ovaj natječaj privući značajan interes te kako ćemo zajednički razvijati nove i kvalitetne projekte – istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

Javni natječaj je otvoren do 13. ožujka 2020. godine, a bespovratne financijske potpore dodjeljivat će za projekte stručnog osposobljavanja i usavršavanja članova strukovnih udruga u turizmu ili ugostiteljstvu koji daju dodanu vrijednost djelatnicima i članovima udruga i na taj način utječu na jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala i, u konačnici, povećanje konkurentnosti turističkog proizvoda Hrvatske. Osim toga, sredstva su namijenjena i za radionice za opću javnost, piše u priopćenju Ministarstva.

Iznos zatraženih sredstava može biti od 40 tisuća do 200 tisuća kuna po pojedinom projektu, a prijavitelj može tražiti najviše do 70 posto vrijednosti projekta. Prijavitelj na javni natječaj može prijaviti najviše jedan projekt.

– Kod odabira projekata, u obzir će se uzimati usklađenost sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. Prednost u sufinanciranju će imati prijavitelji koji za pripremu i provedbu projekta zapošljavaju najmanje jednu mladu nezaposlenu osobu odgovarajuće struke ili volonterskog iskustva u određenom području (do 30 godina) te jasno definiraju plan rada novozaposlene osobe tijekom provedbe projekta, za pripremu i provedbu projekta zapošljavaju najmanje jednu nezaposlenu osobu s invaliditetom odgovarajuće struke ili volonterskog iskustva u određenom području te jasno definiraju plan rada novozaposlene osobe s invaliditetom tijekom provedbe projekta, koji kandidiraju projekte jačanja ljudskih potencijala u cilju klasterskog udruživanja i imaju jednog ili više partnera u provedbi projekta – poručuju iz Ministarstva turizma.

Više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata nalazi se na web stranicama Ministarstva turizma.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.