Mjesecima silovao 14-godišnju pastorku dok su ostali ukućani spavali

Muškarac iz Slavonije u utorak je nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora jer je mjesecima silovao 14-godišnju pastorku gotovo svake druge noći u obiteljskoj kući, za vrijeme dok su ukućani spavali. Međutim, monstrumu iz Slavonije to nije bilo dovoljno, pa je s djevojčicom imao seksualne odnose i vikendom jednom mjesečno u njegovoj kući, u koju bi je odvodio, pišu Vijesti.hr

Kako tužitelji smatraju, sve se događalo mjesecima, od proljeća 2016. do siječnja 2017. godine, a Slavonac se još prije nepravomoćne presude preko branitelja žalio Vrhovnom sudu na odluku jer mu je produžen istražni zatvor u kojem se nalazi od uhićenja, točnije, 21. kolovoza prošle godine. S druge strane, drugostupanjski sud smatra da je odluka nižeg suda opravdana zbog njegova ponašanja nakon uhićenja.

– Kada se te okolnosti povežu s činjenicom da je optuženik u tijeku boravka u istražnom zatvoru pokušao stupiti u kontakt sa žrtvom, na što upućuje i posljednje pismo koje je poslao žrtvi preko osnovne škole koju ona pohađa, tada je sasvim očito da postoji neposredna i konkretna opasnost od ponavljanja djela na koju je potrebno reagirati istražnim zatvorom – stoji u rješenju Vrhovnog suda.

Sud dodaje da opasnost od ponavljanja djela postoji unatoč njegovim tvrdnjama da je neosuđivana osoba, da je prestao seksualno zlostavljati pastorku sedam mjeseci prije uhićenja, da se prije uhićenja i odselio, da više ne postoji nikakva bliskost ni povezanost sa žrtvom i njezinom majkom, kao i da je prekršajni sud odredio zabranu približavanja i kontaktiranja s obitelji žrtve.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.